Δύο εκ διαμέτρου εκτιμήσεις από αντίστοιχα στελέχη της κυβέρνησης για τα sms μετακινήσεων εκφράστηκαν την Μ. Τρίτη δημοσίως.

Ads

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση τους, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι δεν έχει ερθει ακόμη η ώρα τους.

Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δεν θα χρειάζονται sms, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα sms παρελθόν, είπε ο κ. Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1, αλλά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

«Το sms γενικά της μετακίνσης δεν έχει ερθει ακόμη η ώρα να καταργηθεί» δήλωνε ο Α. Γεωργιάδης στον Σκάι και πρόσθεσε: «Αν βέβαια οι εμβολιασμοί προχωρήσουν κινηθούν με την ταχύτητα και τον ενθουσιασμό θεωρητικά θα μπορούσε να καταργηθεί σε δύο ή τρεις βδομάδες. Υπο την εξής έννοια. Αν κάνουμε 80 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα που έχουμε θέsει ως στόχο, μέσα σε 20 ημέρες θα έχουμε φθάσει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς συν τα 3 εκατομμύρια που έχουμε κάνει ως τώρα, θα φθάσουμε στα 4,5 εκατομμύρια».

«Ήδη δεν θα είμαστε ακριβώς στο τείχος ανοσίας που είναι πάνω από 5 εκατομμύρια αλλά κοντά στον στόχο. Θεωρητικά αν το πετύχουμε η πανδημία θα αρχίσει να πέφτει και τότε θα μπορούμε να αφαιρέσουμε και το sms», κατέληξε.