Για αύριο Τετάρτη έχει οριστεί το δικαστικό συμβούλιο για την υπόθεση του Πάνου Καλαϊτζή, το οποίο θα αποφασίσει ειδικότερα για την παράταση ή όχι της προφυλάκισής του.

Ads

Η Πρωτοβουλία φίλων, συγγενών και συντρόφων/ισσών #Freepanoulis, καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στις 09:00 το πρωί.

Διαβάστε επίσης: Πάνος Καλαϊτζής: Ο «χρήσιμος» τρίτος που έδωσε το σπίτι του για καραντίνα και κατηγορείται για τρομοκρατία

Ο Πάνος Καλαϊτζής βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 8 Φεβρουαρίου, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Η δικογραφία πλέον έχει κλείσει, ενώ δεν έχει βρεθεί κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον ίδιο. Ο μόνος συνδετικός κρίκος παραμένει το σπίτι που είχε παραχωρήσει ο ίδιος σε φίλο και συνάδελφό του για να περάσει τις μέρες της καραντίνας του, Θάνο Χ., ο οποίος μάλιστα έχει αναλάβει την ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση «Αναρχική δράση», δηλώνοντας ρητά πως ο Πάνος δεν έχει καμία σχέση.

Ads

Μάλιστα, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου και την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, αφού μετά από αυτό το γεγονός ξεκίνησε η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, στα πλαίσια της οποίας συνελήφθη και ο Πάνος Καλαϊτζής, που δηλώνει κατηγορηματικά αθώος.

Διαβάστε επίσης: Πάνος Καλαϊτζής: Έξι μήνες προφυλακισμένος χωρίς στοιχεία, ως πότε;

Με επιστολή του μέσα από τις φυλακές στα τέλη Ιουλίου, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μπορεί να βρίσκομαι έγκλειστος μέσα σε 4 τοίχους, όμως παραμένω δυνατός, με το χαμόγελο στα χείλη και τη συνείδηση μου καθαρή, γνωρίζοντας πλέον ξεκάθαρα, ότι σε όλη μου τη ζωή ήμουν από την σωστή πλευρά».