Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν από λίγα λεπτά, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακτρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού και συγκεκριμένα ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος ημεδαπός, που δολοφόνησαν την 21χρονη φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Τοπαλούδη του Ιωάννη.

Ads

Στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου συγκεντρώθηκε από το πρωί πλήθος κόσμου και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια τα οποία αποφεύχθηκαν εξαιτίας της παρουσίας ισχυρής δύναμης αστυνομικών και λιμενικών πέριξ και εντός του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα φύλαξης των δύο δολοφόνων ήταν δρακόντεια.

Η ένταση του κόσμου ήταν τέτοια, όπου οι αρχές ασφαλείας αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τους δύο κατηγορούμενους για να αποφευχθούν έκτροπα.

Ads

Μόλις ο κόσμος το αντιλήφθηκε, ξέσπασε με ύβρεις και συνθήματα και κατευθύνθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας, θέλοντας έτσι να εκφράσει την οργή του κατά των δραστών.

image

Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το Λιμενικό για την υπόθεση, αναφέρθηκε ότι οι δράστες φέρονται να την χτύπησαν αρχικά στο πρόσωπο με γροθιές και στη συνέχεια με ένα σίδερο στο κεφάλι.

Όπως είπαν τα στελέχη του Λιμενικού οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη θα ήταν δυνητικά θανάσιμες, ακόμα κι αν το κορίτσι δεν πνιγόταν τελικά στα νερά της Λίνδου.

Οι Λιμενικοί έκαναν γνωστό ότι ύστερα από εξονυχιστική έρευνα στη θάλασσα, βρέθηκε μια ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού-μωβ, που φέρεται να είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι και πως στο εξοχικό βρέθηκε η βάση του συγκεκριμένου ηλεκτρικού σιδέρου.

Στη θάλασσα έχουν εντοπιστεί επίσης τα ρούχα και η τσάντα της αδικοχαμένης Ελένης αλλά κι ένα λυγισμένο μαχαίρι, που εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε εναντίον της.