Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για την υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο. Σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τον θάνατο της οδηγούνται στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα είναι σοκαριστικές. Στοιχεία για τα ευρήματα που έχει στα χέρια του έδωσε σε συνέντευξη Τύπου και το Λιμενικό

Ads

Το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών αλλά και το Λιμενικό Σώμα έχουν κάνει φύλλο και φτερό το σπίτι όπου η Ελένη Τοπαλούδη πέρασε τις τελευταίες μαρτυρικές στιγμές της ζωής της, το αυτοκίνητο με το οποίο την μετέφεραν οι δράστες εφόσον την ξυλοκόπησαν αλλά και τη θαλάσσια περιοχή στην οποία βρέθηκε η σορός της.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το Λιμενικό για την υπόθεση, αναφέρθηκε ότι οι δράστες φέρονται να την χτύπησαν αρχικά στο πρόσωπο με γροθιές και στη συνέχεια με ένα σίδερο στο κεφάλι.

Όπως είπαν τα στελέχη του Λιμενικού οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη θα ήταν δυνητικά θανάσιμες, ακόμα κι αν το κορίτσι δεν πνιγόταν τελικά στα νερά της Λίνδου. 

Ads

Οι Λιμενικοί έκαναν γνωστό ότι ύστερα από εξονυχιστική έρευνα στη θάλασσα, βρέθηκε μια ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού-μωβ, που φέρεται να είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι και πως στο εξοχικό βρέθηκε η βάση του συγκεκριμένου ηλεκτρικού σιδέρου.

Στη θάλασσα έχουν εντοπιστεί επίσης τα ρούχα και η τσάντα της αδικοχαμένης Ελένης αλλά κι ένα λυγισμένο μαχαίρι, που εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε εναντίον της.

Το Λιμενικό διευκρίνισε επίσης ότι η πληροφορία ότι οι δράστες έδεσαν τα πόδια της κοπέλας πριν την πετάξουν στη θάλασσα είναι ψευδής. Η φωτογραφία που διέρρευσε και δείχνει τα πόδια της κοπέλας με σκοινί είναι από την ανέλκυση της σορού της από τη θάλασσα.

Επίσης το κλιμάκιο του εγκληματολογικού έκανε εκτεταμένη έρευνα και στην κατοικία που συντελέστηκε το έγκλημα βρήκε πλήθος στοιχείων dna και πλήθος κηλίδων αίματος, που θα εξεταστούν εργαστηριακά.

Μαρτυρικές οι τελευταίες στιγμές της

Στον ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα ο θείος της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας και δήλωσε πως το κορίτσι πέρασε μαρτυρικά τις τελευταίες τις ώρες.

Χαρακτηριστικό της βαναυσότητας των χτυπημάτων που δέχτηκε είναι το γεγονός ότι της κόπηκε το αυτί

Δήλωσε επίσης ότι τα στοιχεία δείχνουν όχι μόνο ότι προσπάθησε μάταια να αντισταθεί αλλά και πως οι φερόμενοι ως δράστες είναι ένοχοι χωρίς καμία αμφιβολία.