Σφοδρή επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, για το καλάθι του νοικοκυριού.

Ads

«Ένα μηδενικό έκανε το καλάθι του νοικοκυριού. Ένα μηδενικό. Είναι μια απάτη. Είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του Άδωνι Γεωργιάδη, σημείωσε σε έντονο ύφος μιλώντας στο Kontra channel.

Ένα προϊόν μπαίνει στο καλάθι για μία εβδομάδα και βγαίνει γιατί θέλουν να το ακριβύνουν και να βάλουν άλλο στο θέση του, εξήγησε.

Ο Γιώργος Λεχουρίτης διερωτήθηκε μάλιστα με νόημα «πως είναι δυνατό να έχουμε αυξήσεις που φτάνουν το 24% σε κρέας και γαλακτοκομικά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ  – και ο πληθωρισμός να πήγε από 12,1% στο 9,1%.

Ads

Ο Γεωργιάδης συνδέει την πτώση του πληθωρισμού με το καλάθι του νοικοκυριού

Χρησιμοποιώντας γράφημα της Eurostat, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 9% στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, συνδέοντας την πτώση με τον πρώτο μήνα εφαρμογής τού καλαθιού του νοικοκυριού.

Συγκεκριμένα έγραψε, «ακόμη πιο κάτω, στο 9%, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, πρώτο μήνα εφαρμογής του καλαθιού του νοικοκυριού, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. Είμαστε σταθερά μία μονάδα κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (10%), έχουμε τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των ”19” και ο πληθωρισμός βρίσκεται πλέον κάτω και από τα επίπεδα του Απριλίου 2022. Έχουμε ακόμη σκληρή δουλειά μπροστά μας αλλά είμαστε -το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία- στον σωστό δρόμο».