Πρόεδρος της Βουλής για δυο μέρες θα γίνει ο Νικήτας Κακλαμάνης. Γιατί; Γιατί είναι ο μόνος αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής που έχει επανεκλεγεί!

Ads

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της νέας Βουλής προεδρεύει ο πρώτος τη τάξει Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, που έχει επανεκλεγεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, ο Α’ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος δεν έχει επανεκλεγεί, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Μπαλάφας είναι πλέον μέλος της κυβέρνησης, ενώ και η Γ’ Αντιπρόεδρος Δέσποινα Χαραλαμπίδου επίσης δεν επανεξελέγη.

Η σχετική ημερήσια διάταξη εκδόθηκε σήμερα το πρωί δια χειρός του ίδιου του Νικήτα Κακλαμάνη. Έτσι το προσεχές Σάββατο στις 11:00 το πρωί ο «γαλάζιος» βουλευτής θα προεδρεύσει της νέας Βουλής και θα τελέσει την ορκωμοσία των νέων βουλευτών. 

Ads

Η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής, ενώ θα ακολουθήσει το μεσημέρι η ψηφοφορία για την εκλογή των λοιπών μελών του Προεδρείου, ώστε την Δευτέρα να αρχίσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.