Σημαντικά μηχανολογικά προβλήματα φέρεται να είχε το πολυτελές τζιπ που οδηγούσε ο εκδότης της Ακρόπολης Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν αυτό τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ οδηγούσε στην Αττική οδό.

Ads

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Παναγιώτης Μαυρίκος δείχνει να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, εξαιτίας προβλήματος στο τιμόνι. Το πρόβλημα αυτό πιθανολογείται ότι έκανε τον εκδότη να εκτραπεί της πορείας του. Στη συνέχεια ένας συνδυασμός μηχανολογικών προβλημάτων που συνδέονταν με τον κινητήρα αλλά και τη διαρροή λαδιού και καύσιμου, με την παράλληλη παραγωγή σπινθήρων από τις αλλεπάλληλες προσκρούσεις στο προστατευτικό τοιχίο του αυτοκινητόδρομου, πιθανόν να προκάλεσε την μοιραία πυρκαγιά, εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Οι πραγματογνώμονες έχουν θέσει στο μικροσκόπιο τους τα στοιχεία συντήρησης του οχήματος, αν αυτή γινόταν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ποιος ήταν ο προηγούμενος κάτοχος του και αν είχαν τοποθετηθεί σε αυτό γνήσια ανταλλακτικά στις επισκευές, αναζητώντας απαντήσεις που θα φωτίσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

Από τις πρώτες ενδείξεις, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ και η συντήρησή του σε συγκεκριμένα κρίσιμα σημεία δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Ads

Στο μεταξύ μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό η μητέρα του εκδότη ανέφερε ότι έπειτα από την δίωξη του γιου της για το κύκλωμα εκβιαστών, εκείνος παρουσίασε καρδιολογικά προβλήματα. Όπως κατήγγειλε, ο Μαυρίκος λάμβανε φαρμακευτική αγωγή την οποία δεν του είχε συνταγογραφήσει ο προσωπικός του γιατρός, και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να του πέφτει η πίεση στο 4. έκανε λόγο επίσης για δολιοφθορά, λέγοντας πως κάποιος ήθελε να του κάνει κακό.

Στο μεταξύ, σήμερα ή αύριο θα κληθεί να καταθέσει η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου.