Στο επταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο, μπαίνουν από σήμερα οι επώνυμες καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με πρωταρχική διερεύνηση των καταγγελιών εναντίον του ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη.

Ads

Οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, κατήγγειλαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών τον Πέτρο Φιλιππίδη για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής κι αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους», ζητώντας παράλληλα τη διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), δήλωσε πως οι καταγγελίες που έχει δεχθεί «αυτή την στιγμή, ανέρχονται σε πάνω από 1000, για κάθε είδους περιστατικά», τονίζοντας ότι «έρχονται καθημερινά ανά δεκάδες». Επίσης, για κάθε φάκελο που ανοίγει θα καλούνται σε ακρόαση οι καταγγέλλοντες και οι καταγγελλόμενοι. Στη συνέχεια και με το τέλος της ακρόασης θα συνεδριάζει εκ νέου το Πειθαρχικό για να πάρει την απόφασή του.

Η δυνατότητα που έχει το Πειθαρχικό του Σωματείου Ηθοποιών είναι από απλή σύσταση μέχρι ισόβια διαγραφή, ποινές που, όπως είπε ο Κώστας Τσαρούχας έχουν ηθική διάσταση και δεν συνδέονται με τη δυνατότητα ενός ηθοποιού να ασκεί το επάγγελμά του.

Ads

Όσον αφορά το ενδεχόμενο κάποιες υποθέσεις να έχουν και ποινική διάσταση, ο Πασχάλης Τσαρούχας δεν το απέκλεισε, σημειώνοντας ότι κάποιες μπορεί για το ποινικό κομμάτι να έχουν παραγραφεί. Σημείωσε ακόμη ότι αν και έχουν γίνει πάρα πολλές καταγγελίες τηλεφωνικά, αυτές μπορούν να εξεταστούν μόνο εάν γίνουν επώνυμες καταγγελίες.