Ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του Πειθαρχικόυ Συμβούλιου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), που συγκροτήθηκε χθες (3/2), μιλώντας στον ANT1, δήλωσε πως οι καταγγελίες που έχει δεχθεί το ΣΕΗ «αυτή την στιγμή, ανέρχονται σε πάνω από 1000, για κάθε είδους περιστατικά», τονίζοντας ότι «έρχονται καθημερινά ανά δεκάδες».

Ads

«10 με 1 είναι κάποιος από εμάς στο Πειθαρχικό στο Σωματείο. Η καταγγελία πρέπει να γίνεται έγγραφα. Λειτουργούν οι επιτροπές και με τους δικηγόρους και με τους ψυχολόγους για καθοδήγηση και στήριξη των φερόμενων ως θυμάτων. Από εκεί και πέρα να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε. Κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 άτομα ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλα αυτά, έχει ξεκινήσει μια έξαρση αιτημάτων από εχθές το βράδυ… Να έρθουν να μιλήσουν, είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε» δήλωσε επίσης ο κ. Τσαρούχας.

Τέλος, υπογράμμισε επίσης ότι, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ: «Είναι ένα καθαρά σωματειακό όργανο. Υπάρχει μια ποικιλία ποινών που ως επί το πλείστον είναι ηθικής φύσης. Η πιο αυστηρή ποινή είναι η ισόβια διαγραφή από το Σωματείο. Βέβαια τώρα πια μπορεί να δουλέψει κάποιος ηθοποιός. Το Πειθαρχικό λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από τη Δικαιοσύνη, έχει να κάνει καθαρά με τις σχέσεις των μελών μεταξύ τους και με το Σωματείο. Δεν αποτελεί προηγούμενο μια απόφαση δικαστηρίου, ούτε είμαστε υπόλογοι σε κάποιο δικαστήριο».