Σε μια έμμεση παραδοχή της εμπλοκής υπουργών στο σκάνδαλο Novartis προχώρησε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις κατηγορίες του κυβερνώντος κόμματος σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περί «σκευωρίας». 

Ads

Αρχικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, διερωτήθηκε κατά την ομιλία του αν «η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Κώστας Κιλτίδης, όλοι οι βουλευτές της ΝΔ είναι και αυτοί σκευωροί που σε επερώτηση τους έκαναν λόγο για “πιράνχας και τρωκτικά στο χώρο της υγείας”;».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη, η οποία επί της ουσίας «κάρφωσε» τους υπουργούς Υγείας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή τους. «Είναι υπαρκτό το θέμα με τα σκάνδαλα υπερτιμολογήσεων και όλα αυτά δεν τιμούν κανέναν», είπε, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο να της επισημαίνει, λίγη ώρα αργότερα, πως βασική προϋπόθεση για να υπάρξει «υπερτιμολόγηση» ενός φαρμάκου, την οποία παραδέχτηκε, είναι η υπογραφή ενός υπουργού

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι υπαρκτό το θέμα με τα σκάνδαλα υπερτιμολογήσεων, τους γιατρούς με τα φακελάκια στο ΕΣΥ. Και όλα αυτά δεν τιμούν κανέναν. Αν και διακεκριμένος νομικός θα είχατε κοπεί, διότι αντί να κάνετε μια έρευνα ως ΣΥΡΙΖΑ να ψάξετε τα κακώς κείμενα, χρησιμοποιήσατε τον τίτλο για να σπιλώσετε τους πολιτικούς αντιπάλους σας». Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά η πολιτική σκευωρία είναι κάτι άλλο. Χάθηκαν τέσσερα χρόνια για να ψάξουμε ουσιαστικά ποια είναι τα κακώς κείμενα στο τομέα της υγείας και την ευθύνη την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ads