Τζίρο άνω του 1,5 εκατ. ευρώ φέρεται να έκανε το μεγάλο κύκλωμα trafficking και πορνείας που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο εξέδιδε τουλάχιστον 45 γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες Ελληνίδες φοιτήτριες αλλά και μία ανήλικη μαθήτρια. Η 17χρονη μίλησε για το πως την έμπλεξαν στο κύκλωμα πορνείας.

Ads

Όπως έχει γίνει γνωστό κάθε «ραντεβού» κόστιζε 130 ευρώ, µε τα 50 ευρώ να πηγαίνουν στον αρχηγό της οργάνωσης, τα 20 ευρώ στον οδηγό που µετέφερε την κοπέλα στο σπίτι του πελάτη ή σε κάποιο ξενοδοχείο και τα υπόλοιπα 60 ευρώ να καταλήγουν στην ίδια την κοπέλα. Σε καθημερινή βάση το κύκλωμα φέρεται να έκλεινε πάνω από 30 ραντεβού.

Οι μαστροποί κρύβονταν πίσω από μία από τις πιο γνωστές «ροζ» ιστοσελίδες, µέσω της οποίας κλείνονταν ερωτικά ραντεβού. Οι πελάτες έμπαιναν στη σελίδα, έβλεπαν τις κοπέλες και τον «τιμοκατάλογο» και στη συνέχεια έκλειναν τα «ραντεβού» μέσω ίντερνετ, χωρίς καν να χρειαστεί να τηλεφωνήσουν.

Μια 17χρονη ανάμεσα στις εκδιδόμενες

Η 17χρονη ανήλικη μαθήτρια που εκδιδόταν, μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» του Σκάι, για το πως έμπλεξε στο κύκλωμα. Όπως είπε, το 2018 μετακόμισε στην Αθήνα για να ζήσει με τη μητέρα της και τον σύντροφό της. Ένα βράδυ που είχε πάει σε ένα μπαρ γνώρισε έναν άνδρα που της είπε ότι κάνει δημόσιες σχέσεις και ο οποίος της πρότεινε να παίξει στο βίντεο κλιπ γνωστού ράπερ, που ήταν φίλος του.

Ads

Λίγο καιρό μετά, ο ίδιος της είπε ένας φίλος του, είχε να της προτείνει μια δουλειά. «Μου πρότεινε να εργαστώ ως εκδιδόμενη γι αυτόν. Μου είπε ότι είχε ιστοσελίδα που εργάζονταν 30 κοπέλες. Μου είπε ότι είναι σάιτ συνοδών. Μου είπε να βγάλουμε γυμνές φωτογραφίες, ότι θα εργαζόμουν όποτε ήθελα, θα είχα οδηγό και θα έπαιρνα 60 από τα 130 ευρώ», είπε.

Η κοπέλα αφού φωτογραφήθηκε γυμνή άρχισε να εργάζεται ως ιερόδουλη στις αρχές του 2019, με το ψευδώνυμο «Στέφη». Όπως είπε είχε πει ψέματα ότι ήταν 18 και έκανε περίπου τρία με τέσσερα ραντεβού.

«Σταμάτησα γιατί δεν μου άρεσε. Έστειλα μήνυμα στον επικεφαλής του γραφείου ότι ήθελα να σταματήσω γιατί είχα αγώνες χορού. Μου είπε να βρούμε λύση, αλλά του είπα ότι δεν προλάβαινα. Μου έστειλε μια φορά μήνυμα στο Instagram αλλά δεν του απάντησα…», είπε στη συνέχεια.

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους

Προκειμένου να ξεσκεπαστεί το κύκλωμα, στήθηκε συγκεκαλυμμένη επιχείρηση από την αστυνομία. Αστυνομικός της Ασφάλειας έκλεισε «ραντεβού» με μια κοπέλα μέσω τις συγκεκριμένης ροζ ιστοσελίδας, σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο ημιπαραμονής της Αττικής.

Η κοπέλα εμφανίστηκε κανονικά στο ξενοδοχείο και μόλις πήρε τα συµφωνηµένα και προσηµειωµένα χρήµατα, ο αστυνομικός τη συνέλαβε, ενώ άλλοι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον οδηγό που την είχε φέρει στο σημείο και την περίμενε. Οι δύο αυτές συλλήψεις ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης και οδήγησαν και στον εντοπισμό 13 επιπλέον μελών του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και του αρχηγού του, ο οποίος είναι ένας 45χρονος Έλληνας που δηλώνει φωτογράφος.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- εγκλήµατα της οργάνωσης, σωµατεµπορίας, πορνογραφίας ανηλίκων, µαστροπείας, ψευδούς ανωµοτί κατάθεσης, της νοµοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις.