Μεγάλο κύκλωμα πορνείας που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές και Ελληνίδες, μέσω «γραφείου ερωτικών ραντεβού», κατάφερε να εξαρθρώσει η ΕΛ.ΑΣ. Οι μαστροποί εξέδιδαν τουλάχιστον 45 γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες 17 Ελληνίδες φοιτήτριες αλλά και μία ανήλικη μαθήτρια Λυκείου.

Ads

Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αρχηγικό μέλος της που είναι ένας 45χρονος Έλληνας, που δηλώνει φωτογράφος. Σημειώνεται, ότι συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι επιπλέον 11 άτομα.
 
Στην κατοχή μελών της οργάνωσης, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 4.390 ευρώ, 7 αυτοκίνητα, μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 22 ηλεκτρονικές συσκευές, μια μεταλλική σιδερογροθιά, καθώς και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.
 
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, εγκλήματα της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Πώς δρούσε το κύκλωμα
 
Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν όμορφες γυναίκες που βρίσκονταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και τους υπόσχονταν εργασία ως «συνοδού», χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών. Σε άλλες περιπτώσεις τις δελέαζαν με χρήματα για να εργαστούν για το κύκλωμα ως ιερόδουλες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δράστες εγκαθιστούσαν τις γυναίκες σε διάφορα σπίτια στην Αθήνα και τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ραντεβού με «πελάτες», που οι ίδιοι κανόνιζαν για λογαριασμό τους. Μάλιστα, για να βρίσκει πελάτες το κύκλωμα είχε συστήσει «γραφείο» ερωτικών ραντεβού που λειτουργούσε μέσω του διαδικτύου.Τουλάχιστον 4 μέλη του κυκλώματος είχαν αναλάβει το ρόλο των «γραμματέων» που έκλειναν τα ραντεβού τηλεφωνικά και εναλλάσονταν μάλιστα με βάρδιες σε 24ωρη βάση. Άλλα μέλη της σπείρας είχαν αναλάβει να μεταφέρουν τις γυναίκες σε ξενοδοχεία και οικίες της Αττικής.

Ads

Επίσης, το κύκλωμα τις φωτογράφιζε γυμνές και τις βιντεοσκοπούσε σε πολυτελή βίλα, στα νότια προάστια, και στη συνέχεια διέθετε το υλικό, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσε, ώστε να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων το παρακρατούσαν τα μέλη της οργάνωσης και τα μοίραζαν μεταξύ τους αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν. Πιο συγκεκριμένα κάθε «ραντεβού» κόστιζε 130 ευρώ, με τα 50 ευρώ να πηγαίνουν στον αρχηγό, 20 ευρώ στον οδηγό και τα υπόλοιπα 60 στην κοπέλα.