Μαζικά και μαχητικά ήταν τα φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, την κρατική καταστολή και το νομοσχέδιο Κεραμέως.

Ads

«Ούτε αύριο ούτε ποτέ δεν θα πατήσει το πόδι της η πανεπιστημιακή αστυνομία» ξεκαθάρισαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας με την μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φοιτητές ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους νωρίς το πρωί της Παρακσευής, στις πύλες των ιδρυμάτων που ετοιμάζονται να υποδεχτούν την πανεπιστημιακή αστυνομία, στην Πανεπιστημιούπολη, στην Πολυτεχνειούπολη και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Συνθήματα όπως «ο νόμος πλαίσιο να μείνει στα χαρτιά μας θέλουνε φτηνούς για τα αφεντικά», «σίτιση, στέγαση, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές», να ήχησαν ασταμάτητα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι φοιτητές διαδήλωσαν ενάντια στον νόμο-πλαίσιο και στην ένταση της καταστολής στα ιδρύματα.

Ads

«Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», «Ούτε ΑΠΘ, ούτε πουθενά, η Αστυνομία πόδι δεν πατά», «Απ’ τα ιδρύματά μας δεν λείπει Αστυνομία, δώστε λεφτά – καθηγητές – βιβλία», «Οι φοιτητές παλεύουν και θα νικήσουν, στην καταστολή δεν θα υποχωρήσουν», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία, έξω απ’ τις σχολές μας η Αστυνομία», είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που φώναξαν.

Το φοιτητικό συλλαλητήριο χαιρέτισαν εκρπόσωποι της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και της ΟΕΝΓΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα και στην Θεσσαλονίκη, παρά την έντονη βροχόπτωση οι φιτητές και φοιτήτριες της πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και με πορεία κατευθύνθηκαν προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «οι φοιτητές παλεύουν και θα νικήσουν στην καταστολή δεν θα υποχωρήσουν» και «νέος νόμος-πλαίσιο μέσα στη Βουλή και το ΑΠΘ μες στην καταστολή», ξεκαθάρισαν ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα πατήσει το πόδι της στις σχολές τους, ενώ το κυβερνητικό σχέδιο για καταστολή και τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Μετά το πέρας της πορείας των φοιτητών, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου συνέχισαν να κατευθύνονται προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο όπου ξεκίνησαν επεισόδια και ακολούθησε μπαράζ ρίψεων μολότοφ και χημικών. 

image