Επιδεινώνεται η κατάσταση με την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ξάνθη και πληθαίνουν τα μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ads

Τρία νέα κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr εμφανίστηκαν στο στρατόπεδο Πετροχωρίου και ο προβληματισμός είναι μεγάλος καθώς πρόκειται για ένα από μεγαλύτερη και πολυπληθέστερα στρατόπεδα της χώρας. Πρόκειται για 3 στελέχη και όχι έφεδρους, ο ένας εκ των οποίων είχε βρεθεί το προηγούμενο διάστημα για υπηρεσία στον Έβρο, κάτι που περιπλέκει την κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο, θανατηφόρο, κρούσμα σε στρατιωτικό παρουσιάστηκε στο στρατόπεδο Τοξοτών ενώ άλλα 4 φέρεται να υπάρχουν στο στρατόπεδο Βανιάνουν, στην ίδια περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ρεπορτάζ του tvxs.gr όσο και συνδικαλιστές του στρατού έχουν αναδείξει τα ελλιιπή μέτρα προφύλαξης για το προσωπικό στο Στρατό και, ειδικότερα, στον Έβρο όπου μετακινήθηκε μαζικά τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ολιγωρία και δύο κρούσματα οδήγησαν σε καραντίνα το Κέντρο Υγείας Εχίνου

Ads

Εξάλλου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, σοβαρή ολιγωρία σημειώθηκε στο χειρισμό κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, το οποίο έκλεισε τη Δευτέρα, μια μέρα μετά την επίσκεψη του Υφυπουργού Πολ. Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε νοσηλεύτρια θετική στον κοροναϊό καθώς νωρίτερα είχε εκτεθεί χωρίς προφυλάξεις σε έναν κάτοικο του οικισμού, που ήταν από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παρόλα αυτά το Κέντρο έμεινε ανοιχτό, με αποτέλεσμα να υπάρξει και δεύτερο κρούσμα, με μια γιατρό η οποία εμφάνισε τα συμπτώματα τις τελευταίες μέρες, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει το κέντρο υγείας και να τεθεί το προσωπικό σε καραντίνα. Για την εξυπηρέτηση του οικισμού που είναι σε καραντίνα, έχει ενισχυθεί με 4 γιατρούς το περιφερειακό ιατρείο στο γειτονικό οικισμό της Σμίνθης.

Κλιμάκωση των απαγορεύσεων

Εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί αναμένεται πως ο Υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει την επέκταση των περιοσμών για το νομό Ξάνθης, όχι με πλήρη καραντίνα αλλά για κλιμάκωση των περιορισμών στην κυκλοφορία. Επίσης αναμένεται ότι θα απαγορευτεί και η άθληση  ή το βάδισμα σε κοινόχρηστους χώρους.