Την απόφαση να κλείσει το Κέντρο Υγείας Εχίνου Ξάνθης μέχρι τις 5 Απριλίου και να τεθεί σε καραντίνα το προσωπικό, πήρε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης μετά τo κρούσμα κοροναϊού που σημειώθηκε σε νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας

Ads

Όλο το προσωπικό. συνολικά 33 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα και το Κέντρο απολυμάνθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης. Το πρόβλημα είναι ότι ο οικισμός Εχίνου, που βρίσκεται σε καραντίνα, για μία  εβδομάδα δεν θα έχει άμεση πρόσβαση σε δομή υγείας ενώ το ασθενοφόρο που ήταν σε 24ωρη βάση στον Εχίνο, έχει μετακινηθεί στον κοντινό οικισμό της Σμίνθης. 

Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι τόσο το Νοσοκομείο Ξάνθης, όσο και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ως Νοσοκομείο Αναφοράς, έχουν πλέον διακόψει την ενημέρωση για την εξέλιξη των κρουσμάτων. Συνολικά 7 ασθενείς με COVID-19 συνεχίζουν να νοσηλεύονται ενώ ήδη υπάρχουν 4 νεκροί από τον ιό. 

Αυξάνονται τα κρούσματα σε στρατιωτικούς – Διαμαρτυρίες για τις συνθήκες

Ads

Κατά τα άλλα, ανησυχία προκαλείται από τα αυξημένα κρούσματα σε στρατιωτικούς που καταγράφονται σε διαφορετικό στρατόπεδο από αυτό των Τοξοτών, όπου υπηρετούσε ο άτυχος 46χρονος που έφυγε από τη ζωή. Δύο τουλάχιστον επιβεβαιωμένα κρούσματα με στελέχη που υπηρετούν, καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταβεί ενώ άλλα δύο επιβεβαιωμένα θετικά δείγματα φέρεται να υπάρχουν σε άλλους δύο στρατιωτικούς στην περιοχή της Ξάνθης. 

Θετική ίσως μπορεί να θεωρηθεί η εξέλιξη ότι σταδιακά, σταματά η μετακίνηση προσωπικού στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων. Την ίδια στιγμή πάντως η Ένωση Στρατιωτικών της περιοχής εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνονται στον Έβρο για τα στελέχη του Στρατού, όπως είχε αποκαλύψει και το tvxs.gr

Αναλυτικά:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), σας αποστέλλει επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, με αφορμή τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον ιστότοπο «usay.gr, για τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να φιλοξενηθούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νομό Έβρου.

Καλούμε το αρμόδιο Τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας του Νομού Έβρου, τους Βουλευτές της περιοχής  και τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας στην περιοχή ευθύνης των οποίων υφίστανται οι παραπάνω χώροι, να παρέμβουν άμεσα διαφυλάττοντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου, πριν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα».