Συνεδρίασε νωρίτερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου χωρίς βέβαια την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κοινή ήταν η αντίληψη μεταξύ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ότι η χώρα άλλαξε οριστικά σελίδα μετά την απόφαση του Eurogroup για τη ρύθμιση του χρέους.

Ads

Την ίδια στιγμή πάντως, συνομολογήθηκε από όλους η ανάγκη οι θετικές εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας να γίνουν πραγματικά αντιληπτές από τους Έλληνες πολίτες. Με αυτό το σκεπτικό, το κυβερνών κόμμα θα επιχειρήσει να αναδείξει το αμέσως επόμενο διάστημα τη θετική ατζέντα, μέσω πρωτοβουλιών για τη στήριξη ιδιαίτερα των ασθενέστερων στρωμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου βρέθηκαν και οι πρόσφατες εξελίξεις μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Λάζαρου Λαζαρίδη. Εκτίμηση όλων πάνω στο ζήτημα ήταν ότι τελικά κατέρρευσαν τα σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει να έχει ως προσανατολισμό την εξάντληση της τετραετίας.

Την ίδια στιγμή, κατά τη συνεδρίαση κοινή ήταν η διαπίστωση των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, καθώς όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δίνει σε αρκετές περιπτώσεις κάλυψη σε φαινόμενα βίας, αλλά και στον ακροδεξιό λόγο».

Ads