Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε ανάρτηση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Σερρών και υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτη Καρίπογλου με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για 16ωρη εργασία.

Ads

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και επισημαίνει: «Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα.

Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν “16ωρο” απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το ‘Αουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας.

Ads

Διαβάστε επίσης: Πρόκληση από τον υπουργό Εργασίας / «Το δικαίωμα στο 16ωρο» του Άδωνι Γεωργιάδη – Τι προβλέπει ο νόμος

Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην ανάρτησή του ο κ. Καρίπογλου είχε δημοσιεύσει ένα σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς και την επιγραφή «Το 16ωρο απελευθερώνει» –κατά παράφραση προφανώς του «η εργασία απελευθερώνει», συνοδεύοντάς το με το σχόλιο, «ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Στη συνέχεια, ωστόσο, κι έπειτα από αντιδράσεις, η ανάρτηση αποσύρθηκε, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Καρίπογλου προχώρησε σε νέα ανάρτηση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η συσχέτιση με το Άουσβιτς ήταν «μη ορθή και λανθασμένη».

Έσπευσε όμως να υπογραμμίσει πως οι διευκρινίσεις για το νομοσχέδιο δεν ήταν διαφωτιστικές, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν απαντά στην ουσία της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: 16ωρη εργασία / Πώς ο Άδωνις νομιμοποιεί (και) τις απλήρωτες υπερωρίες

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Μαρινάκη

«Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλό θα είναι να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», τονίζει με έμφαση ο εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παύλου Μαρινάκη.

Παράλληλα ο κ. Γλαβίνας επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα «κάθε ακραία θέση από όποιον και αν εκφράζεται είτε είναι στέλεχος του κόμματός μας είτε της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Μαρινάκης που πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιούσε δημοσίως τη μετεμφυλιακή ρητορεία του μίσους.

Και προσθέτει: «Οφείλει, δε, να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εκφράσει επίσημα τη θέση του για τις παλινωδίες του Υπουργού Εργασίας δια των αρμοδίων τομεαρχών του και ο κ. Καρίπογλου ήδη ανασκεύασε.

Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης θα ήθελε να μας εξηγήσει τι είδους νομοθετική ρύθμιση θα φέρει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μέσα σε 24 ώρες μίλησε για τη θεσμοθέτηση του «δικαιώματος» απασχόλησης σε δύο εργοδότες και ωράριο εργασίας 16 ωρών -όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ- με 11ωρη (!) ανάπαυση, για να διαψεύσει αργότερα τον εαυτό του μιλώντας για 8 ώρες εργασίας συνολικά και όχι αθροιστικά;».