Με βάση τη λογική, η παραβίαση των απαγορεύσεων για τις μετακινήσεις προκειμένου κάποιοι «προνομιούχοι» να βρεθούν στο Ντουμπάι και να ξεφαντώσουν χωρίς μέτρα προφύλαξης σε ελληνικό ρεβεγιόν θα έπρεπε να είχε γίνει εν κρυπτώ και μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Ads

Αντιθέτως οι «κοσμικοί» φρόντισαν να διαφημίσουν στα κοινωνικά δίκτυα το ξέφρενο πάρτυ τους ενώ μέχρι και δημοσιεύματα έγιναν για τους «τολμηρούς» που βρέθηκαν στο εμιράτο της κιτς επίδειξης.

Χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες που χρωστάνε αποζημιώσεις και εισφορές, αθλητές που έκαναν συστάσεις στο κοινό να τηρεί τα μέτρα και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του ψευτο-γκλάμουρ που αρέσκονται να κουνάνε το δάχτυλο στην «πλέμπα», ξεφάντωναν στο Ντουμπάι έχοντας ταξιδέψει προφανώς παράνομα.

Αυτοί που θα έπρεπε να τους ελέγξουν, αντιθέτως, εκφόβιζαν την κοινωνία με την υπέρμετρη, πλην επιλεκτική, εφαρμογή του lockdown και στοχοποιούσαν ανθρώπους και περιοχές με βάση σκληρούς ταξικούς διαχωρισμούς.

Ads

Απαγόρευσαν ακόμη και ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου ή του Γρηγορόπουλου, κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές, φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία.

Κυρίως έστειλαν χιλιάδες Έλληνες στον τάφο με την τραγική διαχείριση της πανδημίας και μετέτρεπαν ακόμη και τη διαδικασία του εμβολίου σε εμπόριο ελπίδας και  πάρτυ κομματικών ρουσφετιών.

Σε μια χώρα που κάνει μόνο 6.000 τεστ αλλά 60.000 αστυνομικούς ελέγχους την ημέρα και επιβάλει χιλιάδες πρόστιμα καθημερινά στους απλούς πολίτες, κάποιοι «σελέμπριτυς» βρέθηκαν στο Ντουμπάι και μάλιστα φρόντισαν να επιδείξουν τόσο τον πλούτο όσο και την ασυλία τους από κάθε υγειονομικό μέτρο και περιορισμό.

Και φυσικά για την καταστροφική εξέλιξη της πανδημίας και το συνεχιζόμενο lockdown υπεύθυνη είναι η «ατομική ευθύνη».

Αλήθεια, ποιο sms στέλνουμε για να ταξιδέψουμε στο Ντουμπάι;