Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει, με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, ότι αυτά τα περισττικά δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσουν.

Ads

Διαβάστε επίσης: Πεθαίνοντας στην καρότσα

Όπως αναφέρει, οι καθυστερήσεις στο ΕΚΑΒ είναι καθημερινό φαινόμενο και αυτό γιατί επιχειρούν περί τα 40 ασθενοφόρου πρωί και απόγευμα και τη νύχτα μόλις 25 με 28 λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων.

«Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ads

Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννάκος, «όταν έχεις τόση μικρή δύναμη διαθέσιμη στο δρόμο δεν μας εκπλήσσουν οι πολύωρες καθυστερήσεις που φτάνουν ακόμη και τις 4-5 ώρες σε μη επείγοντα περιστατικά. Πολλές φορές όμως ένα περιστατικό αν και δεν δίνεται ως επείγον-υψηλής προτεραιότητας από τον καλούντα, η κατάσταση του επιβαρύνεται με την πάροδο της ώρας και χρήζει άμεσής αντιμετώπισης στο σημείο και διακομιδής σε νοσοκομείο πράγμα το οποίο συνέβη στην 19χρονη έγκυο από την Νέα Μάκρη».

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει για ακόμα μια φορά καμπανάκι κινδύνου και ζητεί την άμεση ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ, καθώς όπως λέει ο τωρινός δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε κλήση που δέχεται για πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά ζωές σε όλην την χώρα.