Μία 19χρονη έγκυος πέθανε το μεσημέρι της Τρίτης (6/6) με τους γονείς της να καταγγέλλουν ότι περίμενε ασθενοφόρο για πολλές ώρες. Όλα αυτά λίγες ώρες μετά τον θάνατο της 63χρονης στη Κω σε καρότσα αγροτικού γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ads

Διαβάστε επίσης: Πεθαίνοντας στην καρότσα

Η 19χρονη μεταφέρθηκε, τελικά, μετά από 5 ώρες στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος τόσο της ίδιας όσο και του μωρού στην κοιλιά της.

Συγκεκριμένα, το πρωί παραπονέθηκε στον σύζυγό της και στους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο και έτσι καλούσαν από το πρωί στις 08:30 το ΕΚΑΒ για να φτάσει ασθενοφόρο και να την παραλάβει. Τελικά έφτασε στις 13:00, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της.

Ads

Οι συγγενείς αναφέρουν ότι όταν μπήκε η 19χρονη στο ασθενοφόρο ήταν ακόμη ζωντανή και πιστεύουν ότι ήταν ζωντανή και όταν έφτασε στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης. Επίσης, διερωτώνται γιατί εφόσον η κατάστασή της ήταν σοβαρή μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: Τσαπανίδου για Κω και Νέα Μάκρη: Η ΝΔ άφησε συντρίμμια στο ΕΣΥ – Οφείλουμε να κινητοποιηθούμε

Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στον δρόμο προς το κέντρο υγείας χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πλέον αναμένονται να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Το ΕΚΑΒ διέταξε ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) την οποία θα διενεργήσει η Υγειονομική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Διαβάστε επίσης: ΠΟΕΔΗΝ: Χρειάζονται διπλάσια ασθενοφόρα για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά