Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, με ολόκληρα χωριά να βυθίζονται και τους διασώστες να πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ενώ τρομερά δύσκολη είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής.

Ads

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στα νοσοκομεία δεν έχουν μεταφερθεί άλλοι νεκροί πολίτες εκτός από τους ήδη δηλωμένους. Μάλιστα, ο ίδιος καταγγέλλει πως στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν ασθενείς με κορονοϊό από ιδιωτική μονάδα.

Όσον αφορά το νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με την ενημέρωση, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση, ενώ υπάρχει έκκληση για προμήθεια εμφιαλωμένου νερού, καθώς υπάρχει πρόβλημα με το πόσιμο νερό.

Αυτό το διάστημα γίνονται τα απολύτως απαραίτητα χειρουργεία, ενώ όπως αναφέρει, πλημμυροπαθείς νοσηλεύονται σε ειδική πτέρυγα. Επίσης, φιλοξενούνται αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς και ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπείες που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στα σπίτια τους ή έχουν καταστραφεί.

Ads

Διαβάστε επίσης: Πλημμύρες – Θεσσαλία / Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Στο νοσοκομείο της Καρδίτσας νοσηλεύονται περίπου 50 πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας, ενώ χρησιμοποιείται και η Ψυχιατρική Κλινική λόγω έλλειψης χώρου. Επίσης, όπως ενημερώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος, μεταφέρθηκα υγειονομικοί από τη Λάρισα στην Καρδίτσα, έτσι ώστε να βοηθήσουν στη διαλογή των ασθενών.

Στο νοσοκομείο Τρικάλων, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μεταφέρθηκαν 8 ασθενείς με κορονοϊό από ιδιωτική μονάδα αποκατάστασης που πλημμύρισε χωρίς προσωπικό και φάρμακα.

Διαβάστε επίσης: Πλημμύρες – Θεσσαλία / Μεγάλες οι καταστροφές και στο Πανεπιστήμιο

Στο γενικό και πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται επίσης πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας, όπως και κάποιοι ακόμη που δεν έχουν πού να πάνε.

Ωστόσο, όπως ενημερώνει, το κέντρο υγείας Παλαμά έχει πλημμυρίσει, ενώ στο Γυμναστήριο της πόλης υπάρχει γιατρός και νοσηλευτής χωρίς φυσικά μηχανήματα.

Στο κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας φιλοξενούνται δυο ασθενείς με χρόνια προβλήματα, ενώ όχημα της πυροσβεστικής μεταφέρθηκε επιπλέιν ιατρικός εξοπλισμός για κάλυψη τυχόν αναγκών.