Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στις ανακοινώσεις που έκανε επιβεβαίωσε πως το θετικό rapid test θα είναι αρκετό για να χορηγηθεί άδεια από την εργασία για όσους νοσούν, ενώ ανέφερε τις αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης όπου οι ανεμβολίαστοι θα το παίρνουν μόνο με θετικό μοριακό test PCR.

Ads

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας τα αυξημένα κρούσματα υποχρεώνουν αλλαγές και έτσι προανήγγειλε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί, αρκεί το θετικό rapid test, ώστε να χορηγείται άδεια από την εργασία, τόσο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους εργαζομένους που είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Επιπλέον, αλλαγή θα γίνει και στην έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης όπου αν κάποιος είναι μη εμβολιασμένος θα πρέπει να προσκομίσει θετικό μοριακό test PCR για να το πάρει, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί το θετικό rapid test. 

Στην συνέχεια, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και σε ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και στην συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που θα διαθέσει 10% έως 15% απλών κλινών για covid περιστατικά. Τέλος, αναφέρθηκε σε επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου για άνοιγμα των σχολείων καθώς, όπως είπε, βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά.