Παραμένει το ποσοστό του 50% συν 1 κρούσματα για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα, με το βάρος να πέφτει στην αύξηση των self test, σε εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, το απόγευμα της Τρίτης, για τον τρόπο που θα ανοίξουν την Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία.

Ads

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

  • Ένα self test επιπλέον – δηλαδή τρια συνολικά – μόνο για την πρώτη εβδομάδα (10 – 15 Ιανουαρίου) λειτουργίας των σχολείων, σε εμβολιασμένους και μη. Από την δεύτερη εβδομάδα και μετά, όλοι θα κάνουν δύο self test.
  • Τα δύo εβδομαδιαία self test θα γίνονται και από τους εμβολιασμένους.
  • Εάν διαπιστωθεί κρούσμα μέσα σε τάξη, θα μπορεί να επιστρέψει μετά από πενθήμερη καραντίνα και με αρνητικό rapid test, ενώ όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές της τάξης θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ (δηλαδή πέντε) και οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν 3 self test.

Οι εκπαιδευτικοί

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν 5 τεστ σε 5 ημέρες (4 rapid και ένα self test), ενώ οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 δωρεάν self tests την εβδομάδα.

Ads

«Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν» σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια, τα οποία έχουν και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, επίσης παραμένουν ως έχουν.