Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Βικτωρίας. Επιπλέον, συγκρούσεις σημειώνονται στο Μοναστηράκι.

Ads

Η παρουσία της αστυνομίας είνα ισχυρή, ενώ οι συρμοί του ΗΣΑΠ είναι ακινητοποιημένοι.

Αναφορές κάνουν λόγο για τραυματίες, καθώς και φθορές τόσο στον συρμό όσο και στον σταθμό.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειστοί είναι οι σταθμοί Μοναστηράκι, Θησείο και Πετράλωνα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το τέλος αντιφασιστικής πορείας ς στο Νέο Ηράκλειο, αντιφασίστες πήγαν στην Πλατεία Βικτωρίας. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και στη συνέχεια έγινε χρήση χημικών.

 

 

 

Νωρίτερα, ομάδα περίπου 40 ακροδεξιών συγκεντρώθηκαν στο κοιμητήριο Νέου Ηρακλείου όπου τελέστηκε τρισάγιο για τη δολοφονία Φουντούλη – Καπελώνη.

Προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 14 προσαγωγές στον σταθμό στη Νέα Ιωνία μετά από ελέγχους. Τα άτομα αυτά φέρεται να είχαν πρόθεση να μεταβούν σε συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο.

Σημειώνεται, ότι σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. από το πρωί με αφορμή την επέτειο για τον θάνατο των μελών της Χρυσής Αυγής, Φουντούλη-Καπελώνη. Επί ποδός θα βρίσκονται 3.500 αστυνομικοί στην Αττική.

Ο αριθμός των αστυνομικών που έχει επιφορτιστεί με τα μέτρα ασφαλείας θυμίζει κινητοποιήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο της 17 Νοέμβρη. Ενδεικτικό είναι ότι ήδη από χθες βρίσκονται στην Αθήνα διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία που θα συνδράμουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Νέο Ηράκλειο

Το βράδυ της Τετάρτης (1/11) ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Νέο Ηράκλειο, στην πλατεία του ΗΣΑΠ, το οποίο κάλεσαν φορείς και συλλογικότητες, κατά της πανευρωπαϊκής συνάντησης ακροδεξιών οργανώσεων στην περιοχή.

Τη συγκέντρωση των ακροδεξιών καταδίκασε ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Ηρακλείου ενώ για το συλλαλητήριο έκαναν κάλεσμα φορείς και συλλογικότητες της περιοχής καθώς και αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς.