Αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Πευκάκια,  κόντρα στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση φασιστών στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία των χρυσαυγιτών, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Ads

Νωρίτερα η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές 8 ατόμων εκ τον οποίον οι 7 είναι μέλη του ΜέΡΑ 25.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Μητσοτάκη προσήγαγε πριν λίγο επτά συντρόφους μας, μεταξύ τους τον συντονιστή της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25 Κώστα Ντάσκα και τον συντονιστή του οργανωτικού του κόμματος, Θωμά Αχταρίδη, οι οποίοι οδηγούνται στη ΓΑΔΑ».

«Οι επτά απλώς περπατούσαν στο ύψος της Νέας Ιωνίας προς την αντιφασιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο. Το αστυνομικό κράτος της κυβέρνησης, αφού δεν μπόρεσε να σταματήσει το κομβόι των κροατών νεοναζί πριν 2 μήνες, το οποίο διέσχισε ανενόχλητο όλη τη χώρα για να καταλήξει στο δολοφονικό συμβάν της Νέας Φιλαδέλφειας, σήμερα προσαγάγει δημοκράτες πολίτες στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, παίρνοντας εμμέσως πλην σαφώς θέση υπέρ της φασιστικής συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ads
Λ. Ηρακλείου Πηγη TVXS

 

Λ. Ηρακλείου. Πηγή TVXS

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ έχει κοινοποιήσει ότι θα γίνουν προσαγωγές όλων όσων προχωρήσουν σε πορεία. Στο Νέο Ηράκλειο βρίσκονται περίπου 200 άτομα, ενώ ο σταθμός του ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου άνοιξε μόνο για έναν συρμό ώστε να αποχωρήσουν οι διαδηλωτές. Στη συγκέντρωση το παρών δίνουν η ΚΕΕΡΦΑ, αλλά και ο Κώστας Παπαδάκης, ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

 

Ν. Ηράκλειο .Φωτο TVXS

 

Φωτο TVXS