Την ώρα που οι φοιτητές και η εκπαιδευτική κοινότητα κλιμακώνει τις αντιδράσεις της κατά της ίδρυσης μη κρατικών ΑΕΙ, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης έστειλε ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία υπογραμμίζει ότι με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο οι εξετάσεις των πανεπιστημίων μπορούν να γίνουν ψηφιακά.

Ads

Επίσης, ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης όπου θα συζητηθεί διεξοδικά το πώς αυτό μπορεί να γίνει και αν υπάρχει ο κατάλληλος μηχανισμός.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, στο κέντρο της Αθήνας, με φοιτητές και εκπαιδευτικούς να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν.

Με πανό που έγραφε «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα», οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συμμετείχαν ενεργά στο συλλαλητήριο. Παράλληλα, υπάρχουν καταλήψεις σε πάνω από 100 σχολές πανελλαδικά.

Αναλυτικά η εγκύκλιος