Στο δρόμο βγήκαν για άλλη μια φορά χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών – μη κρατικών – πανεπιστημίων.

Ads

Στην Αθήνα, λόγω των κινητοποιήσεων, διακόπηκε η κυκλοφορία στη Σταδίου, την Πανεπιστημίου, τη Βασιλίσσης Σοφίας και τη Βασιλίσσης Αμαλίας.

«Αιτία πολέμου για τους φοιτητές, εμείς θα αγωνιστούμε για δωρεάν σπουδές» και «το μέλλον μας δεν είναι φτώχεια και ανεργία, κάτω τα χέρια σας από τα πτυχία» φωνάζουν, μεταξύ άλλων, πάνω από 5.000 φοιτητές και μαθητές στην πρωτεύουσα, που ζητούν χρηματοδότηση για τη δημόσια Παιδεία αντί για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

 

Ads
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και κάλεσε όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Για το λόγο αυτό προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, σε δική του ανακοίνωση, σημειώνει ότι ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και προκηρύσσει επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταθέσει το επίμαχο νομοσχέδιο, ωστόσο σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είπε πως θα ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των φοιτητών έκανε λόγο για «θλιβερές μειοψηφίες που γίνονται όλο και πιο μικρές και αντιδρούν μόνο και μόνο επειδή αντιδρούν στα πάντα και θέλουν να μείνουμε πίσω».