Υπέκυψε στα τραύματά του ο 49χρονος επιχειρηματίας που έπεσε θύμα ενέδρας το πρωί της Τρίτης στο Χαϊδάρι. Το θύμα χειρουργήθηκε νωρίτερα και είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση αλλά τελικά κατέληξε. 

Ads

Ο 49χρονος ήταν ιδιοκτήτης αλυσίδας καφέ και αντιπρόσωπος ιταλικής εταιρείας, ενώ σύμφωνα με νέες πληροφορίες ήταν και πρώην λεσχειάρχης, εξού και η ενασχόλησή του με το τζόγο που ήταν μία από τις πρώτες πληροφορίες που ήρθαν στο φως. 

Τα ξημερώματα κι ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, δυο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον πλεύρισαν στο φανάρι, στη συμβολή της Λ. Αθηνών με την Σατωβριάνδου και γάζωσαν το αυτοκίνητο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. 

Οι δράστες χρησιμοποίησαν δυο όπλα, ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών ενώ είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα τους. Αφού πυροβόλησαν τον οδηγό και στην συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Ο τρόπος δράσης παραπέμπει σε μαφιόζικο χτύπημα.

Ads

Το θύμα είχε γίνει πάλι στόχος το 2016 όταν είχε εκραγεί βόμβα μικρής ισχύος στα γραφεία της επιχείρησής του, που βρίσκονται κοντά στο σημείο που δέχτηκε και την σημερινή επίθεση. Ο ίδιος τότε είχε δηλώσει στις Αρχές πως δεν γνώριζε ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι δράστες.

Έναν χρόνο πριν από εκείνο το χτύπημα, είχε συμμετάσχει στην χρηματοδότηση της Παναχαϊκής, ενώ παλιότερα φέρεται να είχε απασχολήσει τις αρχές αναφορικά με παράνομες χαρτοπαιχτικές λέσχες και παράνομο στοιχηματισμό. 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την υπόθεση, ερευνούν τις δραστηριότητες και τις σχέσεις του γενικότερα, προκειμένου να καταλήξουν στο κίνητρο της επίθεσης.

Ο ρόλος δυο αστυνομικών

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι οι σφαίρες 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του επιχειρηματία στο Χαϊδάρι προέρχονται από όπλα αστυνομικών. Τελικά, στο σημείο φέρονται να ενεπλάκησαν και δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκτός Υπηρεσίας και μάλιστα να έκαναν χρήση του οπλισμού τους εναντίον των δραστών. 

Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και εξετάζονται για να διακριβωθεί ο ρόλος τους, με ανοιχτά δυο ενδεχόμενα: να εργάζονταν παράτυπα ως προσωπική φρουρά του επιχειρηματία και να τον ακολουθούσαν με μοτοσικλέτα όταν έγινε η ένοπλη επίθεση σε βάρος του ή να βρέθηκαν όντως τυχαία στο περιστατικό. 

Σύμφωνα με τον Alpha, ο ένας είπε ότι είχε φιλική σχέση με τον επιχειρηματία και πήγαν στο ίδιο σημείο, ενώ ο δεύτερος ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο και πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον 49χρονο. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβόλησε εναντίον των δραστών, τουλάχιστον τρεις φορές.