Ένας επιχειρηματίας αλυσίδας καταστημάτων καφέ και αντιπρόσωπος ιταλικής εταιρείας ήταν το θύμα της μαφιόζικου τύπου επίθεσης που έλαβε χώρα το πρωί στο Χαϊδάρι και η οποία παρέπεμπε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Ads

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών. Ο άντρας που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του δέχτηκε καταιγισμό πυρών από δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και τον πλεύρισαν στο φανάρι, στη συμβολή της Λ. Αθηνών με την οδό Σατωβριάνδου.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν δυο όπλα, ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών ενώ είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα τους. Αφού πυροβόλησαν τον οδηγό και στην συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Ο τρόπος δράσης παραπέμπει σε μαφιόζικο χτύπημα.

Το θύμα είχε γίνει πάλι στόχος το 2016 όταν είχε εκραγεί βόμβα μικρής ισχύος στα γραφεία της επιχείρησής του, που βρίσκονται κοντά στο σημείο που δέχτηκε και την σημερινή επίθεση. Ο ίδιος τότε είχε δηλώσει στις Αρχές πως δεν γνώριζε ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι δράστες.

Ads

Έναν χρόνο πριν από εκείνο το χτύπημα, είχε συμμετάσχει στην χρηματοδότηση της Παναχαϊκής, ενώ παλιότερα φέρεται να είχε απασχολήσει τις αρχές αναφορικά με παράνομες χαρτοπαιχτικές λέσχες και παράνομο στοιχηματισμό. 

Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. 

Οι έρευνες της ασφάλειας βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής συλλέγουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και υλικό από κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.