«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις πριν κριθεί η αποτελεσματικότητά τους στην πράξη» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή ειδήσεις που φέρουν την τρόικα να ζητά γενίκευση των επιχειρησιακών συμβάσεων. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, η κυβέρνηση προσπάθησε οι επιχειρησιακές συμβάσεις να έχουν μια τέτοια προσαρμογή ώστε να κατοχυρώνουν και τα εργασιακά δικαιώματα κατά το δυνατόν και ότι μοναδικό στόχο έχουν να μη χάνονται περαιτέρω θέσεις εργασίας.

Ads

Σημείωσε επιπλέον ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων, ειδικά των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων και τόνισε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των οικονομικών και αναπτυξιακών στόχων που έχει θέσει, χωρίς να θιγούν οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονη είναι η δυσαρέσκεια των ελεγκτών της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα καθώς τα στοιχεία που τους παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση για 650 φορείς του δημοσίου, κρίθηκαν ελλιπή. Επισημαίνουν ακόμη καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ενέργειας του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και της καθιέρωσης του ενιαίου μισθολογίου.