Σε αντίστροφή μέτρηση για την σωτηρία από τα μνημόνια και τα χρέη οδεύει η χώρα. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση των υπερπλουσίων ομογενών, ονόματι E.N.D. (End of National Debt / Τέλος του Εθνικού Χρέους), στις 17:00 ακριβώς υποσχέθηκε ότι θα εμφανίσει σε καναδέζικη τράπεζα το ποσό των 600 δις ευρώ στο όνομα του ελληνικού κράτους, για να αποδείξει σε όλους τους άπιστους ότι λεφτά (της ομογένειας) υπάρχουν! Το διατυμπανίζουν ήδη από την Κυριακή και κανείς δεν τους έχει πάρει σοβαρά μέχρι στιγμής. Βέβαια, όσοι προσπάθησαν να αναζητήσουν κάποιο στοιχείο για τον κ. Αντώνη Σώρρα και τον κ. Μανώλη Λαμπράκη – φερόμενοι ως επικεφαλής της E.N.D. – δεν βρήκαν απολύτως τίποτα. Έχοντας η ώρα περάσει από τις 17:00 και τα χρήματα είναι άφαντα, περιμένουμε ή την από μηχανής σωτηρία ή την αποκάλυψη μιας φάρσας κατά πολύ καθυστερημένης της Πρωταπριλιάς. Κείμενο: Νίκος Μίχος
 

Ads

Όταν πριν από λίγο καιρό άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η απίστευτη είδηση, ότι κάποιοι Έλληνες της Αμερικής είχαν συγκεντρώσει το ποσό αυτό, κάποιοι τσίμπησαν κάποιοι χαμογέλασαν ειρωνικά και ορισμένα ΜΜΕ κυρίως της επαρχίας πίστεψαν ότι βρήκαν την ευκαιρία για να πουλάνε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Κάτω ωστόσο από την «πίεση» που δημιουργούσαν τα αλλεπάλληλα αυτά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ανάγκασαν την κυβέρνηση να το ψάξει. Έτσι ο βουλευτής και πρώην υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ως πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό επικοινώνησε με όλες τις ελληνικές οργανώσεις των ΗΠΑ και του Καναδά προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι μυστηριώδεις Έλληνες, κύριοι Μανώλης Λαμπράκης και Αρτέμης Σώρρας, οι οποίοι υποτίθεται είχαν συγκεντρώσει αυτό το θηριώδες ποσό που αντιστοιχούσε σε δύο φορές το ελληνικό χρέος και τρεις φορές το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας.
 
Το αποτέλεσμα των ερευνών έδειξε ότι οι δυο άντρες είναι άγνωστοι στην ελληνική ομογένεια. Εκπρόσωποι της τελευταίας, μάλιστα, έχουν σχολιάσει ότι ουδέποτε δέχθηκαν πρόταση να συνεισφέρουν υπέρ της σωτηρίας της μαμάς – πατρίδας.
 
Υπάρχουν, βέβαια, και τα σενάρια που θέλουν τον κ. Σώρρα να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο για να θυμίζει το όνομα του μεγαλοεπενδυτή, Τζόρτζ Σόρος!  Οι φερόμενοι ως «κύκλοι του Αντώνη Σώρρα», από την άλλη για να αιτιολογήσουν την ικανότητα του ευγενούς δωρητή του κράτους να φέρει εις πέρας τις εξαγγελίες του, αποκάλυψαν ότι ο εν λόγω πάμπλουτος ομογενής – που παρεμπιπτόντως δεν αναφέρεται σε καμία λίστα με τους πλουσιότερους ελληνοαμερικανούς – έχει συνάψει με το αμερικανικό δημόσιο συμφωνίες ύψους ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ. (Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσό ισούται με το εθνικό δημόσιο χρέος της Γερμανίας).
 
Ο Αντώνης Σώρρας, φέρεται να έχει δηλώσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα της ομογένειας, ότι δεν δίνει τα λεφτά του έτσι χαριστικά. Θέτει όρους. «Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ’ ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη  χώρα με την υπογραφή του», φέρεται να έχει πει συγκεκριμένα.
 
Αυτό που παραμένει, επίσης, άφαντο – μαζί με τον κ. Σώρρα – είναι και μια νέα τράπεζα στην οποία υπάρχει ζεστό χρήμα υπέρ της Ελλάδος, η Federal Stock Reserve στον Καναδά.
 
Από την άλλη πλευρά, όμως, ο κ. Λαμπράκης όντως υπάρχει και έχει εργαστεί στην Νέα Υόρκη ως γιατρός. Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι ο ομογενής γιατρός δήλωνε εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα και έχει καταδικαστεί το 1995 από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης για φορολογική απάτη.
 
Απέναντι, λοιπόν, στην κοροϊδία που δέχθηκαν από τους Έλληνες συμπατριώτες τους και στην απιστία που επέδειξαν οι τελευταίοι, ο γιατρός Λαμπράκης βγήκε το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, και είπε ότι μέχρι το βράδυ η Ελλάδα θα έχει σωθεί. «Στις πέντε το απόγευμα θα εμφανιστούν 600 δις ευρώ στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας». Επίσης, ανέφερε, μαζί με τον δικηγόρο του,  και τους δυο όρους με τους οποίους δίνονται τα χρήματα: Πρώτον, πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος – χωρίς να δίνονται πληροφορίες για το τι θέλουν να αναθεωρηθεί. Δεύτερον, να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους.
 
Τα ερωτήματα παραμένουν καθώς τα 600 δις δεν εμφανίστηκαν: Χρήμα υπάρχει; Οι χρηματοδότες; Η τράπεζα στην οποία θα εμφανιστεί το χρήμα; Θα σωθεί η Ελλάδα ως δια μαγείας; Αναμένεται η συνέχεια…