Στις 25 Ιανουρίου, δηλαδή εδώ και μια εβδομάδα σχεδόν, το FDA, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκου, προχώρησε σε επείγουσα δημοσίευση, με την οποία τροποποιεί τις οδηγίες φύλαξης – συντήρησης του εμβολίου της εταιρείας Pfizer.

Ads

Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές: «επιτρέπεται η μεταφορά και αποθήκευση μη αραιωμένων κατεψυγμένων φιαλιδίων του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 σε συμβατικές θερμοκρασίες στις οποίες λειτουργούν οι κοινοί καταψύκτες φαρμακευτικών προϊόντων και συγκεκριμένα για περίοδο έως δύο εβδομάδων. Αυτό αντικατοπτρίζει μια εναλλακτική λύση για την έως τώρα ισχύουσα οδηγία που καθόριζε ότι η αποθήκευση των μη αραιωμένων φιαλιδίων θα πρέπει να γίνεται σε καταψύκτη εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας μεταξύ -80C έως -60C (-112oF έως -76oF)».

Όπως τονίζεται στην επείγουσα οδηγία του Οργανισμού: «Η αλλαγή αποτυπώνεται πλέον στα επικαιροποιημένα ενημερωτικά δελτία που απευθύνονται σε όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που διαχειρίζονται το εμβόλιο (πάροχοι εμβολιασμού)».

Η τροποποίηση αυτή προέκυψε όταν: «Η Pfizer υπέβαλε δεδομένα στο FDA για να υποστηρίξει αυτήν την εναλλακτική θερμοκρασία για μεταφορά και αποθήκευση. Αυτή η εναλλακτική θερμοκρασία για μεταφορά και αποθήκευση των μη αραιωμένων φιαλιδίων είναι σημαντική και επιτρέπει τη μεταφορά και αποθήκευση των φιαλιδίων κάτω από πιο ευέλικτες συνθήκες. Η εναλλακτική θερμοκρασία για μεταφορά και αποθήκευση θα βοηθήσει στην ανακούφιση του βάρους από την προμήθεια εξαιρετικά χαμηλού ψυκτικού εξοπλισμού για χώρους εμβολιασμού και θα βοηθήσει στη διανομή εμβολίων σε περισσότερες τοποθεσίες »

Ads

‘Οπως είναι φυσικό μετά από αυτήν τη σημαντική τροποποίηση των οδηγιών, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα:

► Αλήθεια σε τι ακριβώς αποσκοπεί η αποσιώπηση της σημαντικής αυτής είδησης από την Ελληνική κυβέρνηση ;

► Άραγε η είδηση αυτή δεν εντάσσεται στα «καλά νέα», που έχει συνηθίσει να μας σερβίρει συνεχώς μέσα από τον μηχανισμό της η κυβέρνηση;

Παρατηρητής της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, έθετε το ερώτημα αν αυτό οφείλεται σε άγνοια ή σε διευκόλυνση των « γαλάζιων εμβολιασμών», « με το πρόσχημα των δυσκολιών που υπάρχουν σχετικά με τη μεταφορά και τη συντήρηση του εμβολίου. Από τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες συντήρησης του εμβολίου, προς τι άραγε όλος ο θόρυβος για τα “εμβόλια που χάνονται”; »

Οι οδηγίες του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκου διατίθενται από το Tvxs.gr στην κυβέρνηση…