Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, καθώς οι Αρχές έστειλαν τα ΜΑΤ για να διαλύσουν συγκεντρωμένους, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Ads

Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος και κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Ο δε δήμαρχος της πόλης μίλησε για συγκέντρωση που διοργάνωσαν διακινητές ναρκωτικών…

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, αλλά και τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, περίπου 400 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και έκαναν πάρτι. 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και ακολούθησαν επεισόδια με τοςυ αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος και ομάδες από τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν μπουκάλια και πέτρες εναντίον τους. Ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου έσπευσε και ο δήμαρχος, ο οποίος σε σχετικές αναρτήσεις του δήλωσε ότι όφειλε να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα για να προστατεύσουν την κοινωνία από την μεταδοτικότητα  της πανδημίας, ενώ έκανε λόγο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη συγκεκριμένη πλατεία. Μάλιστα, ισχυρίστηκε, ότι το πάρτι των νεαρών το οργάνωσαν οι διακινητές.

Παράλληλα, άλλοι πολίτες της Αγίας Παρασκευής αναφέρουν στα social media ότι στη συγκεκριμένη πλατεία μαζεύονται έφηβοι ανέκαθεν και δεν γινόταν πάρτι. Ενδεικτική η ανάρτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Φυσάει κόντρα στην Αγία Παρασκευή», Σπύρου Αλεξίου, που σημειώνει με νόημα: «Αν κάποιος θέλει να έχει μια πρώτη εικόνα της ” ζωής μετά…” ας παρακολουθήσει όσα συμβαίνουν στην Αγία Παρασκευή…»