Στο φως της δημοσιότητας ήρθε άλλη μία περίπτωση ενδοσχολικής βίας και bullying. Αυτή τη φορά το κρούσμα σημειώθηκε στην Πάτρα, σε γυμνάσιο της περιοχής.

Ads

Σύμφωνα με καταγγελίες μητέρας, η 14χρονη κόρη της έπεσε θύμα. Το περιστατικό αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα Γνώμη. Όπως αναφέρει η μητέρα της έφηβης, το παιδί της από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς δέχεται bullying από συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, αγοριών και κοριτσιών σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας.

Η κατάσταση έφτασε το μη περαιτέρω, όταν ένα άλλο κορίτσι, μέλος της ομάδας που παρενοχλεί το κορίτσι, την τράβηξε από τα μαλλιά και της επιτέθηκε.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλει η μητέρα του φερόμενου ως θύματος κοριτσιού, η κόρη της πήρε αποβολή από τη διεύθυνση του σχολείου, μαζί με τον μικρότερο αδελφό της που την ώρα του περιστατικού πήγε να την υπερασπιστεί, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας.

Ads

Τι καταγγέλλει η μητέρα

Όπως δήλωσε σχετικά με την ενδοσχολική βία η μητέρα, «Είναι μια κατάσταση που συμβαίνει εδώ και μήνες τώρα. Μια ομάδα παιδιών λένε στο κορίτσι μου διαφορά για την οικογένεια της και την κοροϊδεύουν σε καθημερινή βάση. Έχουμε ειδοποιήσει τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το τι γίνεται, αλλά δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.

Έφτασαν πλέον στο σημείο να αποβάλουν τα δικά μου παιδιά που είναι τα θύματα αυτής της κατάστασης, ενώ και εγώ και η ίδια έχω δεχθεί στο παρελθόν απειλές από γονείς των παιδιών αυτών».

Η μητέρα σκοπεύει να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα Ανηλίκων για να καταγγείλει την επίθεση, αλλά και την συμπεριφορά της σχολικής κοινότητας.