Αποβλήθηκε διά παντός από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε bullying στον 14χρονο στην Αγία Παρασκευή.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του συμμαθητή του, που συμμετείχε στην επίθεση, ενημέρωσαν ότι δεν θα πάει στο σχολείο γιατί έχει κορoνοϊό.

Όσον αφορά την αποβολή του μαθητή που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 14χρονου, το σχολείο ανέφερε μεταξύ άλλων σε επιστολή που απέστειλε στους γονείς ότι «από τη πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό.

Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Οι μαθητές και οι μαθήτρεις που δεν σέβονται αυτές τις αρχές, δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας».

Ads

 

 

Απειλητικά τηλεφωνήματα στην οικογένεια του 14χρονου

Παράλληλα, οι γονείς του κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα μετά την επίθεση ενώ πριν επιτεθούν στον 14χρονο, οι 16χρονοι πέταξαν αβγά στο διαμέρισμα όπου διαμένει και βανδάλισαν το αυτοκίνητο των γονέων του.

«Με πήραν τη νύχτα και μου είπαν ότι “θα έρθω με 50 άτομα και θα στο κάνω λίμπα”. Ήταν 3:00 τη νύχτα. Αφού είχα γυρίσει από το αστυνομικό τμήμα πλέον» κατήγγειλε ο πατέρας του 14χρονου.

«Είναι σοκ να βλέπεις το παιδί σου σε αυτή την κατάσταση. Ήρθε στο σπίτι το παιδί ξυπόλυτο με αίματα στη μύτη και κλαίγοντας. Τον απείλησαν εκείνη τη στιγμή πως αν μιλήσει θα τον μαχαιρώσουν με σουγιά. Και επίσης του είπαν πως αν τολμήσει και πει κάτι στους γονείς του έχουν πιστόλι και θα τον σκοτώσουν. Και αυτόν και εμάς» είπε η μητέρα του 14χρονου.