Σοκ προκαλεί το νέο περιστατικό βιας μεταξύ ανηλίκων στην Αγία Παρασκευή, όπου ένας 14χρονος δέχτηκε άγρια επίθεση από συνομηλίκους του την ώρα που έβγαζε βόλτα τον σκύλο του.

Ads

«Αναγκάστηκα να τους ακολουθήσω γιατί άρπαξαν το σκυλάκι μου και δεν ήθελα να του κάνουν κακό. Πρώτα με πλησίασε ο συμμαθητής μου, οι άλλοι δύο ήταν κρυμμένοι λίγα μέτρα από το σπίτι, δίπλα από ένα γκαράζ. Με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν το σκύλο μου αν δεν τους ακολουθήσω, μου πήραν τα παπούτσια, το δώρο που μου έκαναν οι γονείς μου την πρωτοχρονιά, με χτύπησαν και στη συνέχεια με έβαλαν να γονατίσω και να αναφερθώ σε δυο κορίτσια τα οποία δε γνώριζα. Με τραβούσαν βίντεο την στιγμή εκείνη» είπε στο Open ο μαθητής που αναρρώνει πλέον σπίτι του από τα χτυπήματα και το σοκ που υπέστη.

«Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ήταν 3 φοβήθηκα, σκέφτηκα μέσα μου καλύτερα να εξευτελιστώ, από το να μην γυρίσω στο σπίτι μου ζωντανός» πρόσθεσε.

Οι νεαροί δράστες πριν τον αφήσουν να φύγει τον απείλησαν πως αν μιλήσει σε κάποιον θα κάνουν κακό στον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ μια ημέρα μετά την επίθεση, σύμφωνα με τον πατέρα του, δέχτηκε και άλλο απειλητικό μήνυμα στο κινητό του από τους δράστες που έγραφε «σου έφτασαν αυτές που έφαγες ή θες και άλλες;».

Ads

Την ώρα που ο 13χρονος έδινε κατάθεση στους αστυνομικούς μαζί με τους γονείς του, στο κινητό του τηλέφωνό του έλαβε στο κινητό του το βίντεο που τον τραβούσαν την στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με τον πατέρα του. «Έτρεμε. Ένιωθε να βιώνει ξανά τον εξευτελισμό όταν τον είχαν υπό την απειλή, όταν τον έβαλαν να γονατίσει και να πει αυτά τα εξευτελιστικά πράγματα» είπε ο πατέρας του 14χρονου στον τηλεοπτικό σταθμό.

Πώς εξελίσσονται οι έρευνες

Οι έρευνες των αστυνομικών σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN έχουν επικεντρωθεί να ταυτοποιηθεί το τρίτο πρόσωπο από την παρέα των νταήδων που κρατούσε το κινητό και τραβούσε το βίντεο την ώρα που οι υπόλοιποι εξευτέλιζαν, απειλούσαν και έκλεβαν τον συμμαθητή τους. Στη δικογραφία η οποία θα είναι τη Δευτέρα στα χέρια του εισαγγελέα είναι και οι γονείς που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ο τρίτος ανήλικος δράστης δεν έχει εντοπιστεί γιατί δεν βοηθούν ούτε οι υπόλοιποι που έχουν ταυτοποιηθεί καθώς δεν έχουν εντοπιστεί για να καταθέσουν – παρόλο που έχουν πάει δυο φορές στο σπίτι τους οι αστυνομικοί. Θα πάνε και στο σχολείο και αν δεν τους βρουν θα αναλάβει η δικαστική λειτουργός.