Ο Παναγιώτης Φύσσας πατέρας του 34χρονου, Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα στο Κερατσίνι βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του γιου του. Αν και όπως επεσήμανε οι πληροφορίες του δεν είναι «πλήρεις» περιέγραψε όσα του μετέφεραν σχετικά με το περιστατικό.

Ads

 
«Μου είπαν ότι έβλεπαν τη μπάλα ο γιος μου με άλλα δύο άτομα. Κάποιος από την παρέα είπε κάτι για τους Χρυσαυγίτες και κάποιος πήγε και τους ειδοποίησε. Οι αστυνομικοί ήταν εδώ, φύγανε και ξαφνικά τον κυνήγησαν. Ο γιος μου ήταν εδώ και τον κυνήγησαν εδώ».
 
«Ο γιος μου μπήκε μπροστά, έδιωξε τα παιδιά και ένας έρχεται με το αμάξι ανάποδα βγαίνει και τον καρφώνει στην καρδιά. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι επαγγελματικό χτύπημα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φύσσας.

Στην ερώτηση αν ήταν καρτέρι ο πατέρας απαντά «ναι, γιατί τα παιδιά έφυγαν από την καφετέρια που είναι πιο κάτω για να έρθουν προς τα δω να πάρουν δυο μπύρες και να κάτσουν κάπου εδώ. Οι αστυνομικοί έμαθαν ότι θα γίνει φασαρία και μετά μου είπαν ότι αφού έβγαλε το μαχαίρι κατέβηκε μια αστυνομικός με το πιστόλι και του λέει: ε, όχι και μαχαίρι. Η κοπέλα του γιου μου τους έλεγε, χωρίστε τους, δεν βλέπετε τι γίνεται; Και της απάντησαν ότι είναι πολλοί, πώς να τα βάλουμε μαζί τους».