Τις συμμετοχές στο ευρωψηφοδέλτιό του για τις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Πρόκειται για την καρδιολόγο Ρόζα Βρεττού, τον οικονομολόγο Ηλία Κικίλια, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτη Δημόπουλο, καθώς και τον συνταγματολόγο Κώστα Χρυσόγονο. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, στο γραφείο του στη Βουλή.

Ads

Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, «Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ενισχύεται από ανθρώπους με κύρος και άποψη. Καθένας έχει προσφέρει πολλά στην ξεχωριστή επιστημονική του διαδρομή. Η οπτική και η εμπειρία τους είναι πολύτιμος σύμμαχος στον κρίσιμο αγώνα που θα δώσει η παράταξή μας στις ευρωπαϊκές εκλογές. Καλωσορίζω σε αυτήν την προσπάθεια τη Ρόζα Βρεττού, γιατρό-καρδιολόγο που υπηρετεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών Παναγιώτη Δημόπουλο. Τον οικονομολόγο Ηλία Κικίλια. Τον συνταγματολόγο Κώστα Χρυσόγονο. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να πετύχουν πολλά προς όφελος του λαού μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Σχετικά με τα βιογραφικά των υποψήφιων ευρωβουλευτών στις ευρωεκλογές του 2024 με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Αγάθη-Ρόζα Βρεττού

Η Αγάθη-Ρόζα Βρεττού είναι γιατρός-καρδιολόγος, αναπληρώτρια γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Υπηρετεί ως Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝ “Αττικόν”. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι Διδάκτωρ Ιατρικής της ίδιας Σχολής.

Ads

Ηλίας Κικίλιας

Ο Ηλίας Κικίλιας, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα στις οικονομικές επιστήμες, κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ενώ παράλληλα, ασκεί τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή στο Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Παναγιώτης Δημόπουλος

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα, με καταγωγή από το χωριό Σέρβος Γορτυνίας και τα Πετράλωνα Ζαχάρως-Φιγαλίας. Είναι βιολόγος και σήμερα καθηγητής Βοτανικής και Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κώστας Χρυσόγονος

Γεννήθηκε το 1961 στις Σέρρες και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε το πτυχίο Νομικής Α.Π.Θ. το 1983 και το 1987 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Αννόβερου. Το 2003 εκλέχθηκε ομόφωνα καθηγητής στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ, με γνωστικό αντικείμενο το Συνταγματικό Δίκαιο.