Το ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του βουλευτή του, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ads

Σε άτυπη ενημέρωση, στελέχη της Χαριλάου Tρικούπη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σημείωσαν:

«Οι απόψεις του κ. Παρασκευαΐδη, όπως εκφράστηκαν σε συνέντευξή του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του κόμματος».

Παράλληλα αφήνουν αιχμές κατά του υπουργού Υγείας αναφέροντας: «Ας μην σπεύδει, όμως, να κάνει τον τιμητή ο μέχρι πρότινος αρνητής του Ολοκαυτώματος, Άδωνις Γεωργιάδης. Ας δουν στην κυβέρνηση τα του οίκου τους και τις αντιρρήσεις που εκφράζουν δεκάδες βουλευτές και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Λέσβου κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν ασχολούμενοι τώρα με το πώς θα μάθουν τα παιδιά το νέο πρότυπο των δύο μπαμπάδων ή δύο μαμάδων».

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι «η υπογεννητικότητα, που απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δεν λύνεται με γάμους ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν», ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η ευγενής και κατά τα άλλα συμπαθής κοινωνική ομάδα των ομοφυλόφιλων έχει γίνει πολυπληθής στις παρυφές και στο περιβάλλον της Ν.Δ. και εν γένει στο πολιτικό σύστημα».

Την Κυριακή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προέβη σε νέες διευκρινιστικές δηλώσεις αναφέροντας ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις, «διότι η φύση θέλει τα παιδιά να έχουν μαμά και μπαμπά», αλλά σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή, αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Διαβάστε: ΠΑΣΟΚ / «Φουρτούνες» προκαλεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Πυρά» και από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα