«Φουρτούνες» φαίνεται πως έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ το επικείμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς δύο βουλευτές του κόμματος ήδη έχουν δηλώσει δημοσίως πως θα το καταψηφίσουν ενώ την ίδια στιγμή «καρφιά» κατά της Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύουν και φορείς της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ads

Ειδικότερα, μετά τον βουλευτή Χίου, Σταύρο Μιχαηλίδη, σοβαρές ενστάσεις εξέφρασε και ο βουλευτής Λέσβου, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν ασχολούμενοι τώρα με το πώς θα μάθουν τα παιδιά το νέο πρότυπο των δύο μπαμπάδων ή δύο μαμάδων».

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι «η υπογεννητικότητα, που απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δεν λύνεται με γάμους ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν», ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η ευγενής και κατά τα άλλα συμπαθής κοινωνική ομάδα των ομοφυλόφιλων έχει γίνει πολυπληθής στις παρυφές και στο περιβάλλον της Ν.Δ. και εν γένει στο πολιτικό σύστημα».

Την Κυριακή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προέβη σε νέες διευκρινιστικές δηλώσεις αναφέροντας ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις, «διότι η φύση θέλει τα παιδιά να έχουν μαμά και μπαμπά», αλλά σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή, αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ads

 

Ανδρουλάκης: «Θετικό επί της αρχής» το ΠΑΣΟΚ – Δεν θέτουμε κομματική πειθαρχία

Από τη μεριά του πάντως ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας νωρίτερα στον Ant1 δήλωσε μεν πως το κόμμα του είναι επί της αρχής θετικό στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, απέκλεισε όμως παράλληλα το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας.

«Επί της αρχής είμαστε θετικοί. Μπορώ να ψηφίσω ένα νομοσχέδιο που ακόμα δεν έχει κατατεθεί;» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα έχει μία στάση ευθύνης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως μιλώντας προ ολίγων ημερών στο tvxs εμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος του κόμματος επεσήμανε πως αναμένονται τουλάχιστον πέντε «διαρροές» στην ψηφοφορία.

«Βολές» και από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Την ίδια ώρα έντονη είναι η αντίδραση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της ιδρύτριας της οργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» Στέλλας Μπελιά, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook έγραψε:

«Εκεί στο ΠΑΣΟΚ (+κάτι ακόμα που μου διαφεύγει αλλά θα σας πω άλλη φορά για τις αλλαγές ονόματος κόμματος διαχρονικά και τι ωφέλεια έχουν). Λοιπόν αγαπητά/ες/οι να το προσέξετε λίγο αυτό που θα πω. Δεν είμαστε στην εποχή που τα νέα δεν έφταναν ποτέ στον προορισμό τους γιατί έπεφτε το μήνυμα από το ταχυδρομικό περιστέρι στη διαδρομή. Αμέσως θα φτάσει η πληροφορία και η στάση τους -πιο υποκριτική πεθαίνεις όμως- στην ευρωομάδα σας. Ναι καλέ σε αυτήν που τον Μάρτη του 2023 ο αρχηγός έλεγε πόσο μας αγαπάει εμάς τους ΛΟΑΤΚΙ+ και πόσο θέλει να μας στηρίξει και ότι θα κάνει τα πάντα -ίσως και τα κοάλα- για να γίνει η ζωή μας καλύτερη… Νομίζει ότι θα χαρούν με την κρητική κωλοτούμπα στον πεντοζάλη πάνω; Δεν το νομίζω!».