Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση παρακολούθησης από την ΕΥΠ των Γιώργου Κύρτσου και Τάσου Τέλλογλου, όπως αποκαλύφθηκε νωρίτερα από την ιστοσελίδα Euractiv.

Ads

«Είναι πράγματι φιλότιμη η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να βαφτίσει το ψάρι κρέας και να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Αντί να επαναλαμβάνει, όμως, τα ίδια πολιτικάντικα επιχειρήματα, τον καλούμε να πάρει θέση δημόσια για τη φερόμενη παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στην έρευνα που διεξήγαγε η ΑΔΑΕ μετά τα αιτήματα του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στα χνάρια του προκατόχου του χρησιμοποιεί τους “αρμούς της εξουσίας” για να κρύψει την αλήθεια», υπογραμμίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη.

«Μετά την επιβεβαιωμένη παρακολούθηση Χατζηδάκη, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της εκτροπής Μητσοτάκη, που οφείλει επιτέλους να απαντήσει στον ελληνικό λαό, χωρίς να το βάζει στα πόδια όπως τη περασμένη εβδομάδα στη Βουλή: Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο, διαπιστωμένα πλέον, παρακολουθούσε έναν ακόμη ευρωβουλευτή και έναν ακόμη δημοσιογράφο; Απαντήσεις ωστόσο οφείλουν και οι ταγοί της Δικαιοσύνης» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Ads

 

«Γιατί και πόσες φορές η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου υπέγραψε τις διατάξεις παρακολούθησης; Πως είναι δυνατόν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντί να σπεύδει η ίδια για έρευνα στους παρόχους, να φέρεται να εμποδίζει την έρευνα από την συνταγματικά αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή; Αναμένουμε απαντήσεις» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ισχυρίστηκε ότι «η αλήθεια θα λάμψει» σχολιάζοντας το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει ο πρωθυπουργός γιατί παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή και του δημοσιογράφου, ενώ ως προς τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη περί ισχυρής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης «που θα ανατρέψει το παλιό σύστημα διαφθορά» ο κ. Οικονόμου σχολίασε:

 

«Η τροχιά συμπόρευσης του κ. Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ταχύτατα και κλιμακώνεται».

«Βόμβα» Euractiv: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Τέλλογλου και Κύρτσο

Το Euractiv με ρεπορτάζ του αποκάλυψε ότι η ΑΔΑΕ διαπίστωσε μέσω Cosmote την παρακολούθηση του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα της ΑΔΑΕ. Πηγές σχετικές με το θέμα ανέφεραν στο Euractiv ότι κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε την Πέμπτη την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cosmote.

 

Η ΑΔΑΕ διενέργησε έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο κ. Κύρτσος και ο κ. Τέλλογλου, οι οποίοι ήθελαν να πληροφορηθούν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα επιβεβαίωσε ότι και τα δύο πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν με επίκληση στην «εθνική ασφάλεια».

 

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος.