Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πειραιώς προκάλεσε η καταγγελία του Θ. Πιτσιρίκου προς τον Δήμο Περάματος, στη Διεύθυνση Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας Πειραιά και στη Διαχείριση του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού. Η καταγγελία του προέδρους της εταιρείας που εδρεύει στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού κοινοποιήθηκε και στην Εκκλησία της Ελλάδας που είναι η ιδιοκτήτρια του χώρου.

Ads

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον υπαίθριο χώρο απέναντι από το ΒΙ.ΠΑ.Σ αλλά και δίπλα στο στρατόπεδο επί της λεωφόρου Σχιστού, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιρίκο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην καταγγελία του, γίνεται «απαράδεκτη και παράνομη ρίψη σκουπιδιών η οποία κι έχει μετατρέψει τον συγκεκριμένο χώρο σε παράνομη χωματερή θέτοντας έτσι, σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον». Ο κ. Πιτσιρίκος επισημαίνει ότι δημιουργείται σημαντικός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που εγκυμονούν για το στρατόπεδο. Τονίζει δε, ότι η κατάσταση επιβαρύνεται από τη λειτουργία του υπαίθριου κυριακάτικου παζαριού μετά «το πέρας του οποίου οι υπεύθυνοι καθαριότητας του δήμου καθαρίζουν επιλεκτικά συγκεκριμένο χώρο, τον χώρο των μικροπωλητών, αφήνοντας την υπόλοιπη περιοχή στην τύχη της».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι όπως αναφέρει η κατάσταση εντείνεται από την ύπαρξη αθίγγανων στο χώρο καταυλισμού καθώς είναι κάπως απίθανο… να πιστέψει κανείς ότι ένας σκουπιδότοπος σαν αυτόν που περιγράφεται επιβαρύνεται από τους αθίγγανους και ενώ αποδεδειγμένα μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα οι αρμόδιοι φορείς έχουν εγκαταλείψει το πάρκο στην τύχη του.

Η Διαχείριση του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού δηλώνει ότι στέκεται αλληλέγγυα στο αίτημα του μέλους της, Θ.Πιτσιρίκου και ζήτησε κι εκείνη από τον Δήμο Περάματος και τους αρμοδίους λοιπούς φορείς, όπως ενεργήσουν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

Ads

Όπως και να έχει, τα παράπονα των επιχειρήσεων δεν είναι καινούργια αφού έχουν προηγηθεί ανάλογες καταγγελίες και παλαιότερα. Όπως αναφέρουν σε παλαιότερη επιστολή τους αντιμετωπίζουν επιπλέον μεγάλο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που γειτνιάζει με το Βιομηχανικό Πάρκο. «Μας πνίγουν τα υγρά απόβλητα, η δυσοσμία και τα ποντίκια από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης» αναφέρουν και ρίχνοντας ευθύνες στον ΕΣΔΚΝΑ που είναι ο υπεύθυνος φορέας διαχείρισης της λειτουργίας του ΣΜΑ Σχιστού. «Από το 2005 που μετεγκαταστήσαμε τις επιχειρήσεις μας στο Βιομηχανικό πάρκο, αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει θέμα δημόσιας υγεία. Δεν ξέρουμε καν αν έχει τηρηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων».

Μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πειραιά, ο Θ. Πιτσιρίκος παρουσιάστηκε ήδη στο Πταισματοδικείο Πειραιά προκειμένου να δώσει κατάθεση στην προανάκριση που πραγματοποιείται για το θέμα.