Επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πληροφορίες για παραίτηση του υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του, αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Ads

Αμφότερες οι παραιτήσεις υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας έπειτα από το θέμα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η, μέχρι χθες, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφέρουν ότι ο Δ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του εξήγησε ότι η απόφαση ήταν μονόδρομος μετά την παραίτηση της κυρίας Αντωνοπούλου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον υπουργό για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο πεδίο των επενδύσεων.

Ads

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ ο οποίος επικοινώνησε με την πλευρά του υπουργού, επιβεβαιώνοντας την είδηση, Παπαδημητρίου και Τσίπρας συμφώνησαν να έχουν μια συνάντηση μετά την επιστροφή του Τσίπρα από την Τρίπολη.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε στην Τρίπολη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 10ου Περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Κατά την έξοδό του, ζητήθηκε ένα σχόλιο για την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση, ωστόσο ο ίδιος δεν θέλησε να πει κάτι.