«Εάν υπάρχει χρεία συναινέσεως παραιτήστε και επιστρέφουμε στο παλιό καθεστώς χωρίς εκλογές. Στηρίζετε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και προχωράμε από εκεί που το είχαμε αφήσει», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής.

Ads

«Μας λέτε ότι θέλετε συναίνεση. Να συνεννοηθούμε πρώτα. Καταρχήν, τι μας ζητάτε; Να πάμε αντάμα και παρέα να κόψουμε τις συντάξεις, όταν στο δικό μας πρόγραμμα του Ιανουαρίου αυτό δεν υπήρχε; Εάν υπάρχει χρεία συναίνεσης δεν θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθούμε; Και εδώ έχω μια ιδέα για το πώς μπορεί αυτό να γίνει και ξέρω πως θα πρωτοτυπήσω και είναι η εξής» είπε ο Μάκης Βορίδης για να προσθέσει: 

«Πρώτα θα πρέπει να υπάρξει ομολογία σφάλματος. Να πείτε δηλαδή ότι κάνατε λάθος σε αυτά που λέγατε. Μετά την ομολογία η έμπρακτη μετάνοια. Να παραιτηθείτε… Να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Και επειδή θα μου πείτε ότι έχετε νωπή λαϊκή εντολή και δεν μπορούν να γίνουν εκλογές, υπάρχει λύση. Θα παραιτηθείτε από την κυβέρνηση και θα στηρίξετε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κορμό τη ΝΔ και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά… Θα γυρίσουμε, δηλαδή εκεί που ήμασταν τον Ιανουάριο, πριν την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά».

Αμέσως μετά ακολούθησε αναστάτωση στην αίθουσα της ολομέλειας με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να επικροτούν και να χειροκροτούν τον Μάκη Βορίδη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποδοκιμάζουν.