Tην έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου προκάλεσαν οι διαρροές από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens περί εμπλοκής του ονόματός του με τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας.

Ads

Οι εν λόγω πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπαθανασίου να έχει δεχτεί χορηγίες από τη Siemens και να έχει προσωπικές σχέσεις με στελέχη που διαχειρίζονταν τα χρήματα από τα μαύρα ταμεία. Επίσης γίνεται λόγος για ενοικίαση κατοικίας του πρώην υπουργού στον πρώην οικονομικό διευθυντή της Siemens Ελλάς, Ρούντολφ Φίσερ.

«Μία μέρα αφότου δημοσιοποίησα το έντυπο “Η αλήθεια για την Οικονομία”, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν με διαρροές να με εμπλέξουν στην υπόθεση της Siemens» ήταν η απάντηση του κ. Παπαθανασίου. «Φαίνεται ότι δεν αντέχουν το διάλογο με επιχειρήματα και στοιχεία και προτιμούν αντίθετα τη λασπολογία. Η απάντησή μου σε αυτές τις αθλιότητες είναι σαφής: Ουδέποτε χειρίστηκα υποθέσεις της εν λόγω εταιρείας. Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε χορηγία ή δώρο από την εν λόγω εταιρεία. Η ενοικίαση κατοικίας σε στέλεχος της εταιρείας είναι υπόθεση γνωστή, έχει γίνει με συμβόλαιο κατατεθειμένο στην εφορία και σε μίσθωμα απόλυτα συμβατό με τα ισχύοντα στην αγορά της περιοχής».

Πάντως, η εξεταστική επιτροπή ζήτησε να της κατατεθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Ads