Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις αλλαγές που επιφέρει ο νόμος για την πρωτοβάθμια περίθαλψη πραγματοποιείται έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Ads

 
Οι γιατροί αντιτάσσονται στον νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το κλείσιμο των δομών υγείας του ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα στερήσει από τους πολίτες τη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας ενώ αφήνει στον αέρα 8.500 γιατρούς και εργαζομένους.

Διαβάστε επίσης:
Τα ψέματα Γεωργιάδη για το Πρωτοβάθμιο Δίκτυο Υγείας

 
Σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στο Mega, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το 99% των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ έχει παραδοθεί και μένει να παραδοθούν άλλα δύο ή τρία.
 
Παράλληλα, επανέλαβε ότι στις μονάδες που δεν θα παραδοθούν την ευθύνη για τυχόν απώλειες ή ζημιές θα έχουν εκείνοι που δεν παρέδωσαν τα ιατρεία και διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας.
 
Επιπλέον υποστήριξε ότι όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν αίτηση με στόχο να μπλοκάρουν το σύστημα για συνδικαλιστικούς λόγους, αλλά στις 30 ημέρες δεν παρουσιαστούν να αναλάβουν υπηρεσία, δεν θα έχουν καμία δυνατότητα σύμβασης με τον Οργανισμό.
 
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε μεταξύ άλλων τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ότι «ζητούσαν λεφτά για να εξετάσουν ανασφάλιστους» ενώ επιπλέον χρήματα από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ζητούσαν και τα απογεύματα στα ιδιωτικά τους ιατρεία.
 
«Όταν είχαμε το πλαφόν στις 200 επισκέψεις, είχαμε πολλές καταγγελίες, όλοι οι γιατροί λέγανε ‘έχω καλύψει το πλαφόν και πρέπει να πληρώσεις από την τσέπη σου’. Το κάναμε 400» πρόσθεσε.  

Ads