Μαζικά ήταν τα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους μαθητές και τους φοιτητές να δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη.

Ads

«Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» και «Το άσυλο παραμένει ζωντανό μέσα από τους αγώνες» έγραφαν μερικά από τα πανό των συγκεντρωμένων στην Αθήνα.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «στο σάπιο σύστημα σας, σάπια και η Παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία» και «η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».

Επιπλέον, κατά μήκος της Λ. Αμαλίας έξω από το κτήριο της Βουλής μαθητές και φοιτητές άπλωσαν ένα τεράστιο κατάλογο μήκους 40 μ. στον οποίο ήταν γραμμένα τα ονόματα των 8.500 νεκρών Παλαιστινίων εκ των οποίων περίπου 4.000 είναι παιδιά και ταυτόχρονα άναψαν καπνογόνα στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης.

Ads

Συνθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ακούστηκαν και στην πορεία της Θεσσαλονίκης, όπου οι διαμαρτυρόμενοι κατήγγειλαν επίσης τα κενά στα σχολεία και τα προβλήματα στις υποδομές.

«Δώστε λεφτά για την παιδεία» και «Πτυχία με αξία και σύγχρονες σπουδές για όσα μας αξίζουν στο δρόμο οι φοιτητές» σημείωσαν.

Στιγμιότυπα από Αθήνα

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

 

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

 

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

 

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

 

Στιγμιότυπα από Θεσσαλονίκη

https://www.youtube.com/watch?v=l31F46kdPQs

https://www.youtube.com/watch?v=wMM_6w6shKY

https://www.youtube.com/watch?v=7_7NXLh5fHI

https://www.youtube.com/watch?v=aFvcDzM1L1g