Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης 6ης ΥΠΕ να μετακινηθεί από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας στο Νοσοκομείο της Βέροιας για την κάλυψη των εκεί αναγκών λόγω πανδημίας, ο επικουρικός πνευμονολόγος και πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών του νομού, Μάνος Αντωνάκης.

Ads

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας με ανακοίνωση της επισημαίνει, ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία «με εντέλλεσθε» μετατρέποντας τους υγειονομικούς σε εργαζόμενους λάστιχο, προκειμένου να καλύψουν τα κενά που οι ίδιοι δημιουργούν. Ο συγκεκριμένος γιατρός διορίστηκε τον περασμένο Αύγουστο και τοποθετήθηκε αρχικά στο ΤΕΠ για να καλύψει τις ανάγκες του τμήματος, ενώ μόλις πρόσφατα μετακινήθηκε στην Πνευμονολογική Κλινική και στο Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων λόγω των αυξημένων αναγκών, που δημιουργήθηκαν με την επέλευση του 2ου κύματος της πανδημίας. Για τον ίδιο λόγο μάλιστα προσελήφθη από το ΓΝΚ και ιδιώτης πνευμονολόγος. Η ΕΓΕΣΥΚ ζητά την άμεση ανάκληση της μετακίνησης του Μάνου Αντωνάκη στη Βέροια, την καταδίκη της απόφασης από τον Διοικητή του Νοσοκομείου και την ενίσχυση των περιοχών που πλήττονται με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.»

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να ενισχυθεί το νοσοκομείο Κέρκυρας, απομακρύνονται και οι ελάχιστοι μάχιμοι γιατροί

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση του για το θέμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης υπογραμμίζει, πως «η συμπεριφορά αυτή της κυβέρνησης, με την ηχηρή διορισμένη σιωπή  του Διοικητή του Νοσοκομείου, επιβεβαιώνει, πως δεν υπάρχει πρόθεση να λυθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του Νοσοκομείου, αφού το προσωπικό έχει μειωθεί, αντί να αυξάνεται!»

Ads

«Γκρεμίστε τα όλα πια», είναι ο τίτλος ανακοίνωσης του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ . «Αντί εδώ και 8 μήνες, να ενισχυθεί με προσωπικό το νοσοκομείο, με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησης του Γ.Ν.Κέρκυρας οι ελάχιστοι μάχιμοι γιατροί απομακρύνονται», υπογραμμίζεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ,«μέσα στο Δεκέμβρη έγιναν αποσπάσεις  με υπουργικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:
– 1 εκ των 4 μόνιμων παθολόγων στη Σαντορίνη για 2 χρόνια!!!! (Θυμόμαστε ότι η στελέχωση της παθολογικής κλινικής ήταν ούτως ή άλλως οριακή)
– 1 πνευμονολόγου του τμήματος επειγόντων (παθολογικός τομέας), χωρίς μάλιστα τη συγκατάθεση του, στο νοσοκομείο Βέροιας. Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος είναι και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δεν είναι προφανώς τυχαίο, καθώς ασκούσε κριτική στη διοίκηση.»

Η ανακοίνωση στρέφεται και κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που, όπως επισημαίνεται «δεν προχώρησε σε ουσιαστικές προσλήψεις έστω και επικουρικών, ούτε ζήτησε νέες μόνιμες θέσεις γιατρών, εδώ και 1,5 χρόνο. Απλά πορεύεται, διαλύοντας δομές, αντικαθιστώντας τους γιατρούς, που παρέλαβε από την προηγούμενη, παρά το ότι οι ανάγκες αυξήθηκαν λόγω της πανδημίας και μάλιστα τους δανείζει και σε άλλα νοσοκομεία, άσχετα απ τις ανάγκες του δικού μας νοσοκομείου.»

Παράλληλα η παράταξη του Χρύσανθου Σαρλή προτείνει προς τη Δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, «την έκδοση ψηφίσματος για την άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης στο Νοσοκομείο της Βέροιας του πνευμονολόγου Μάνου Αντωνάκη αλλά και για την ανάγκη άμεσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο.»