Παγώνει την επένδυσή της στο εργοτάξιο στις Σκουριές η Eldorado Gold. 

Ads

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το έργο μπαίνει σε φάση συντήρησης και προστασίας, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις 560 θέσεις εργασίας. 
 
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado, Τζορτζ Μπερνς, «παρόλο που σημειώσαμε καλή πρόοδο στο ορυχείο της Ολυμπιάδας απαιτούμε τις απαραίτητες άδειες και κρατική στήριξη πριν επενδύσουμε περαιτέρω στις Σκουριές». 
 
«Ως εκ τούτου, αναλαμβάνουμε τώρα την απαραίτητη νομική δράση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εταιρείας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες επίλυσης εκκρεμών ζητημάτων μέσω του διαρκούς διαλόγου με την ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε. 

Για τις εξελίξεις τοποθετήθηκε με δήλωσή της στην efsyn.gr η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη τονίζοντας ότι η εταιρεία «προσπαθεί να εκβιάζει προσπαθώντας να πάρει τις άδειες. Βρίσκεται σε αντιδικία με την κυβέρνηση, ενώ δεν δικαιούται να πάρει οποιαδήποτε άδεια».

«Ας αφήσει τους εκβιασμούς και να καταλάβει ότι δεν είναι σε μία χώρα μπανανία, δεν μπορεί με εκβιασμούς να πάρει άδειες που δεν μπορεί να τις πάρει. Πώς εννοεί τον εποικοδομητικό διάλογο όταν προσφεύγει στο ΣτΕ;»

Ads

Υπενθυμίζεται ότι προχθές η Eldorado προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του υπουργού Γιώργου Σταθάκη.