Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος και την υποστελέχωση.

Ads

Συγκεκριμένα, δράσεις αναμένονται στα νοσοκομεία όλης της Αττικής, μετά τις κινητοποιήσεις ενάντια στα επί πληρωμή χειρουργεία. Μεταξύ άλλων, δράσεις θα γίνουν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Μεταξά» και σε άλλα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις στα νοσοκομεία, σχετικά με τη συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 17 Απρίλη και στην Πρωτομαγιά.

Ακόμη, σήμερα Δευτέρα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και φορείς Αναπήρων θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στις 5.30 μ.μ., στο υπουργείο Υγείας.

Ads

Στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών προγραμματίζει κινητοποίηση στις 6 μ.μ., μπροστά στην 3η ΥΠΕ (Αριστοτέλους), καλώντας σωματεία και φορείς να δυναμώσουν τον αγώνα για προσλήψεις, χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Επίσης, στις 9 το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Στην Κρήτη, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ καλεί τη Δευτέρα σε διαμαρτυρία στη 1 μ.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, η κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΓΝ «Αττικόν», στην οποία συμμετείχαν σωματεία υγειονομικών και φορείς της περιοχής, προκάλεσε την ματαίωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν, προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με στελέχη του υπ. υγείας, στο νοσοκομείο και πιο ειδικά την Ψυχιατρική Κλινική.